Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla

Koulutuksen tiedot

Hakuaika:

17.11.2023 - 15.10.2024

Aloitusaika:

19.03.2024

Opiskelutapa:

Verkko-opiskelu

Paikkakunta:

Verkkokoulutus

Kampus:

Joensuu Peltola

Kustannukset:

Koulutus on osallistujalle maksuton. Rahoittajana Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Ilmoittautuminen

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu elintarvikealalla työskenteleville, maatilakytkentäisille elintarvikealan yrittäjille sekä yrityksille, jotka laajentavat toimintaansa elintarviketeollisuuteen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa eväitä elintarvikealan liiketoiminnan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin. Kouluttajina on useita elintarvikealan asiantuntijoita. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Koulutus toteutetaan hybridikoulutuksena vuorovaikutteisesti:
- Lähi- / Teams-opiskelu
- Itseopiskelu
- Työssä oppiminen
- Tiivis yhteistyö työelämän ja asiantuntijoiden kanssa
- Vierailut, opinto-ohjaus sekä tietotekninen tuki

Osallistuja voi valita seuraavista moduuleista itselleeni mieluisat osiot tai suorittaa koko opintokokonaisuuden:

MODUULI 1: Faktapohjaisen tuotantotiedon hyödyntäminen koti- ja vientimarkkinoilla


Pidetty

MODUULI 2: Jalostusasteen nostaminen vientituotteessa


Pidetty

MODUULI 3: Brändäys, brändiyhteistyöt koti- ja vientimarkkinoilla


Pidetty

MODUULI 4: Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla


Ajankohta: huhtikuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Myynnin ja markkinoinnin menetelmät, kanavat ja materiaalit
19.3.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo

Logistiikka ja jakelukanavat
21.3.2024 klo 13.00-15.30, Teams-etäkoulutus
Tanja-Maria Davidov

Kaupallistaminen
11.4.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo

Myynti ja markkinointitapahtumat
16.4.2024 klo 12.30-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo luokka 215
Hanne Husso, Husso Consulting

Asiakkuudet
23.4.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting

Benchmarking – yritysvierailu
25.4.2024
Hanne Husso, Husso Consulting ja Marja-Leena Hirvonen, Riveria

MODUULI 5: Markkinaosaaminen ja markkinoiden riskienhallinta koti- ja vientimarkkinoilla


Ajankohta: toukokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Markkinatuntemus, alan trendit
6.5.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo

15.5.2024 klo 13.00-15.30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut

Keskeiset vientimarkkinat ja niiden ominaispiirteet
Keski-Eurooppa
16.5.2024 klo 9.00-11.00, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting

Ruotsi
16.5.2024 klo 11.30-12.00, Teams-etäkoulutus
Vilma Rissanen, Business Finland

Aasia
16.5.2024 klo 14.00-16.00, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Jaana Puhakka, ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset

Toimialan ja yritysten riskit ja niiden hallinta
20.5.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut

23.5.2023 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut

Huoltovarmuus
28.5.2024 klo 12:00-13.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo luokka 215
Jari Rouvinen, MTK

28.5.2024 klo 13.30-14.00, Teams-etäkoulutus
Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry


MODUULI 6: Kulttuuriympäristön tuntemus


Ajankohta: kesäkuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Markkina-alueiden kulttuuri ja liiketoiminnan erityispiirteet sekä keskeiset markkina-alueet: kotimaa, Eurooppa, Aasia, Ruotsi
5.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting

6.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Jaana Puhakka ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset

11.6.2024 klo 12.00-13.30, Teams-etäkoulutus
Asiantuntija: Vilma Rissanen

12.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting

Käytännön yritysesimerkit
13.6.2023 klo 12:00-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting ja Jaana Puhakka ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset


MODUULI 7: Kansainvälinen myynti


Ajankohta: elokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Kansainvälistymisen mahdollisuudet ja haasteet liiketoiminnalle
- Kuinka myyn tuotteitani kansainvälisillä markkinoilla: myyntikanavat ja menetelmät
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

MODUULI 8: Pakkausosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla


Ajankohta: syyskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Tunnetko pakkausvaatimukset ja lainsäädäntöä?
- Ideoita pakkaussuunnitteluun ja tietoa pakkauskoneista ja -laitteista
- Kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja uudet innovaatiot
- Benchmarking – yritys-/verkostoitumismatka
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

MODUULI 9: Markkinatiedon hyödyntäminen koti- ja vientimarkkinoilla


Ajankohta: lokakuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Menestyvä yritys seuraa markkinoita ja ennakoi tulevaisuutta
- Mitä on markkinatietous ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnan kehittämisessä?
- Kuinka kerään, jalostan, analysoin ja hyödynnän markkinatietoa?
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

MODUULI 10: Viestintäosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla


Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Onko viestintäosaamisesi ajan tasalla?
- Mitä on tehokas ja nykyaikainen myynti- ja markkinointiviestintä?
- Osaatko hyödyntää digitaalisen markkinoinnin malleja ja työkaluja?
- Käytännön esimerkit viestinnästä elintarvikealalta

MODUULI 11: Riveria Food Forum -elintarvikealan kansainvälinen tapahtuma


Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 1 x 27 h

Sisältö:
- Riveria Food Forum tapahtuman ideointi ja suunnittelu koulutukseen osallistuvien kanssa
- Riveria Food Forum-tapahtuma
- Koti- ja vientimarkkina ajankohtaiskatsaus
- Verkostoitumistapahtuma: Yritys- ja tuote-esittelyt ja maistatukset
- Koulutuksen yhteenveto

Koulutuksen maksu ja muut lisätiedot

Maksu- ja peruutusehdot

Lisätietoja koulutuksesta

Hirvonen Marja-Leena
marja-leena.hirvonen@riveria.fi
+358503066257

Lisätietoja hakemisesta

Hakuneuvonta013 244 3000hakuneuvonta@riveria.fi

 

Tulosta