Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla
Koulutuksen tiedot
Hakuaika:
17.11.2023 - 15.10.2024
Aloitusaika:
19.03.2024
Opiskelutapa:
Verkko-opiskelu
Paikkakunta:
Verkkokoulutus
Kampus:
Joensuu Peltola
Kustannukset:
Koulutus on osallistujalle maksuton. Rahoittajana Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.
Ilmoittautuminen
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu elintarvikealalla työskenteleville, maatilakytkentäisille elintarvikealan yrittäjille sekä yrityksille, jotka laajentavat toimintaansa elintarviketeollisuuteen.
Koulutuksen sisältö
Koulutus antaa eväitä elintarvikealan liiketoiminnan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin. Kouluttajina on useita elintarvikealan asiantuntijoita. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.
Koulutus toteutetaan hybridikoulutuksena vuorovaikutteisesti:
- Lähi- / Teams-opiskelu
- Itseopiskelu
- Työssä oppiminen
- Tiivis yhteistyö työelämän ja asiantuntijoiden kanssa
- Vierailut, opinto-ohjaus sekä tietotekninen tuki
Osallistuja voi valita seuraavista moduuleista itselleeni mieluisat osiot tai suorittaa koko opintokokonaisuuden:
MODUULI 1: Faktapohjaisen tuotantotiedon hyödyntäminen koti- ja vientimarkkinoilla
Pidetty
MODUULI 2: Jalostusasteen nostaminen vientituotteessa
Pidetty
MODUULI 3: Brändäys, brändiyhteistyöt koti- ja vientimarkkinoilla
Pidetty
MODUULI 4: Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla
Ajankohta: huhtikuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Myynnin ja markkinoinnin menetelmät, kanavat ja materiaalit
19.3.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo
Logistiikka ja jakelukanavat
21.3.2024 klo 13.00-15.30, Teams-etäkoulutus
Tanja-Maria Davidov
Kaupallistaminen
11.4.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo
Myynti ja markkinointitapahtumat
16.4.2024 klo 12.30-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo luokka 215
Hanne Husso, Husso Consulting
Asiakkuudet
23.4.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting
Benchmarking – yritysvierailu
25.4.2024
Hanne Husso, Husso Consulting ja Marja-Leena Hirvonen, Riveria
MODUULI 5: Markkinaosaaminen ja markkinoiden riskienhallinta koti- ja vientimarkkinoilla
Ajankohta: toukokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Markkinatuntemus, alan trendit
6.5.2024 klo 13.30-15.30, Teams-etäkoulutus
Eeva-Liisa Lilja/Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo
15.5.2024 klo 13.00-15.30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut
Keskeiset vientimarkkinat ja niiden ominaispiirteet
Keski-Eurooppa
16.5.2024 klo 9.00-11.00, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting
Ruotsi
16.5.2024 klo 11.30-12.00, Teams-etäkoulutus
Vilma Rissanen, Business Finland
Aasia
16.5.2024 klo 14.00-16.00, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Jaana Puhakka, ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset
Toimialan ja yritysten riskit ja niiden hallinta
20.5.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut
23.5.2023 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus
Jaana Elo, Koko Palvelut
Huoltovarmuus
28.5.2024 klo 12:00-13.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo luokka 215
Jari Rouvinen, MTK
28.5.2024 klo 13.30-14.00, Teams-etäkoulutus
Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
MODUULI 6: Kulttuuriympäristön tuntemus
Ajankohta: kesäkuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Markkina-alueiden kulttuuri ja liiketoiminnan erityispiirteet sekä keskeiset markkina-alueet: kotimaa, Eurooppa, Aasia, Ruotsi
5.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting
6.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Jaana Puhakka ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset
11.6.2024 klo 12.00-13.30, Teams-etäkoulutus
Asiantuntija: Vilma Rissanen
12.6.2024 klo 12:00-15:30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Asiantuntija: Hanne Husso, Husso Consulting
Käytännön yritysesimerkit
13.6.2023 klo 12:00-15.30, Teams-etäkoulutus ja Riveria Joensuu, Riveria-talo kokoustila 323
Hanne Husso, Husso Consulting ja Jaana Puhakka ProAgria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset
MODUULI 7: Kansainvälinen myynti
Ajankohta: elokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Sisältö:
- Kansainvälistymisen mahdollisuudet ja haasteet liiketoiminnalle
- Kuinka myyn tuotteitani kansainvälisillä markkinoilla: myyntikanavat ja menetelmät
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta
MODUULI 8: Pakkausosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla
Ajankohta: syyskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Sisältö:
- Tunnetko pakkausvaatimukset ja lainsäädäntöä?
- Ideoita pakkaussuunnitteluun ja tietoa pakkauskoneista ja -laitteista
- Kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja uudet innovaatiot
- Benchmarking – yritys-/verkostoitumismatka
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta
MODUULI 9: Markkinatiedon hyödyntäminen koti- ja vientimarkkinoilla
Ajankohta: lokakuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Sisältö:
- Menestyvä yritys seuraa markkinoita ja ennakoi tulevaisuutta
- Mitä on markkinatietous ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnan kehittämisessä?
- Kuinka kerään, jalostan, analysoin ja hyödynnän markkinatietoa?
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta
MODUULI 10: Viestintäosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla
Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h
Sisältö:
- Onko viestintäosaamisesi ajan tasalla?
- Mitä on tehokas ja nykyaikainen myynti- ja markkinointiviestintä?
- Osaatko hyödyntää digitaalisen markkinoinnin malleja ja työkaluja?
- Käytännön esimerkit viestinnästä elintarvikealalta
MODUULI 11: Riveria Food Forum -elintarvikealan kansainvälinen tapahtuma
Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 1 x 27 h
Sisältö:
- Riveria Food Forum tapahtuman ideointi ja suunnittelu koulutukseen osallistuvien kanssa
- Riveria Food Forum-tapahtuma
- Koti- ja vientimarkkina ajankohtaiskatsaus
- Verkostoitumistapahtuma: Yritys- ja tuote-esittelyt ja maistatukset
- Koulutuksen yhteenveto
Koulutuksen maksu ja muut lisätiedot
Lisätietoja koulutuksesta
Hirvonen Marja-Leena
marja-leena.hirvonen@riveria.fi
+358503066257
Lisätietoja hakemisesta
Hakuneuvontahakuneuvonta@riveria.fi
013 244 3000