In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riveria on kansainvälinen

Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhteistyö lisääntyvät niin kotimaassa kuin ulkomailla

Jaa
Etusivu > Riveria > Kansainvälisyys

Opiskelijamme valmistuvat työelämään, joka tarvitsee kansainvälisesti suuntautuneita ja kielitaitoisia henkilöitä. Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhteistyö lisääntyvät niin kotimaassa kuin ulkomailla. Oppilaitoksissamme on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomaisissa yhteistyöoppilaitoksissa ja/tai -yrityksissä.

Riveria International In English

Kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhteistyö lisääntyvät niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Erilaiset vaihtojaksot ulkomailla kartuttavat paitsi ammatillista osaamista myös kielitaitoa, kulttuurien tuntemusta, itsenäisyyttä, rohkeutta ja taitoa toimia erilaisissa ympäristöissä ja kulttuureissa. Ulkomaanvaihtojen lisäksi myös kotimaassa voi osallistua kansainväliseen toimintaan. Vaihto-ohjelmat rahoitetaan pääasiassa EU:n kansainvälistymisohjelmien avulla.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä oppilaitoksineen hallinnoi ja toteuttaa kansainvälisiä hankkeita sekä toimii erilaisissa hankkeissa yhteistyökumppanina.

Kansainvälinen liikkuvuus

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän oppilaitosten kansainvälinen toiminta on vilkasta. Noin 200 opiskelijaa vuosittain käy ulkomailla työssäoppimisjaksoilla tai opiskelemassa. Suosituimpia maita ovat Espanja, Saksa, Slovenia ja Venäjä, mutta opiskelijat suuntaavat myös Intiaan, Japaniin ja Kiinaan. Myös opettajien liikkuvuus on aktiivista ja ulottuu Euroopan lisäksi Intiaan, Japaniin ja Yhdysvaltoihin.

Liikkuvuutta rahoitetaan oppilaitosten ja opiskelijoiden oman panostuksen lisäksi erilaisilla apurahoilla ja hankkeilla. Toimimme aktiivisesti Opetushallituksen rahoittamissa Intia-, Japani- ja Kiina-verkostoissa sekä pienemmissä alakohtaisissa verkostoissa.