Yhteishaku

Yhteishaku on väylä peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen!

Yhteishaussa voi hakea Riverian ammatillisiin perustutkintoihin ja tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen. Lisäksi Riveriassa voi opiskella lukion opintoja, suorittaa ylioppilastutkinnon ja korkeakoulun väyläopintoja samanaikaisesti ammatillisen tutkinnon kanssa. Haku on avoinna vuosittain helmi-maaliskuussa Opintopolku-palvelussa.

Yhteishaun aikataulut

Kevään 2024 aikataulut

  • Hakuaika on 20.2.–19.3.2024
  • Huhti-toukokuussa kielitesti ja pääsykokeet
  • Valintatulokset julkaistaan 13.6.2024
  • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään 27.6.2024
  • Opinnot alkavat elokuussa 2024
  • Yhteishaun varasijojen voimassaolo päättyy 16.8.2024

Sähköinen hakulomake on Opintopolku.fi -palvelussa. Palvelussa voi harjoitella hakemuksen tekemistä demolomakkeella ennen haun alkamista. Yhteishaussa voi hakea korkeintaan seitsemään eri koulutukseen.

Koulutuksiin voi tutustua Opintopolku-palvelun lisäksi myös Riverian nettisivuilla kohdassa Koulutushaku.

Miten opiskelijat valitaan

Opiskelijat valitaan valintapisteiden ja hakutoivejärjestyksen perusteella. Ensimmäisestä hakutoiveesta saa kaksi lisäpistettä. Valintapisteitä saa myös

  • peruskoulun arvosanoista
  • painotettavista arvosanoista
  • pääsy- ja soveltuvuuskokeesta
  • TUVA-koulutuksen tai kymppiluokan suorittamisesta.

Lisätietoja pisteytyksestä Opintopolusta.

TUVA-koulutuksessa opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelussa selvitetään hakijan motivaatiota ja opiskeluedellytyksiä.  

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opetushallitus lähettää hakijoille sähköpostissa tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta. Kirjeessä on linkki OmaOpintopolku -palveluun. Kun palveluun kirjaudutaan hakijalle lähetetyn linkin kautta, ei vaadita tunnistautumista. Lisätietoja Opintopolku-palvelussa.

Riverian hakuneuvonta lähettää valituille valintakirjeen hakemuslomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Kirjeessä on ohje opiskelupaikan vastaanottamiseen ja opintojen aloittamiseen. Valittu opiskelija saa erillisessä sähköpostissa väliaikaisen tunnuksen Riverian Wilmaan, jossa paikan vastaanotto, asuntolapaikan hakeminen ja kaksoistutkintoon ilmoittautuminen tehdään. Lisätietoja opiskelijan sivustolla.

Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät oppivelvolliset ja ne, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Jos hakijalla on Suomessa tai ulkomailla suoritettu tutkinto, hakuväylä on jatkuva haku

Hakuneuvonta

Hakijan opas 2024

Peruskoulun päättävä, oppivelvollinen ja ilman toisen asteen koulutusta oleva hakija – näin haet Riveriaan kevään 2024 yhteishaussa!

Hakijan oppaasta löydät haussa olevat tutkinnot, tietoa hakemisesta ja infoa Riveriassa opiskelusta.

Hakijan opas 2024

Peruskoulun päättävä, oppivelvollinen ja ilman toisen asteen koulutusta oleva hakija – näin haet Riveriaan kevään 2024 yhteishaussa!

Hakijan oppaasta löydät haussa olevat tutkinnot, tietoa hakemisesta ja infoa Riveriassa opiskelusta.