Elintarvikeala - Opiskelijatarina, Aikuinen, Oppisopimus

Uuteen ammattiin – liha-alalle oppisopimuksella

– Kun täytin kolmekymmentä, päätin vaihtaa alaa. Elämässä on unelmia ja mietin, mikä olisi tulevaisuuden ammattini, kertoo Outi.

Outi valmistui ylioppilaaksi 2018. Sen jälkeen hän meni kesätöihin Lassila&Tikanojalle siivoojan tehtäviin, joka venähti 11,5 vuoden mittaiseksi. Hän ehti toimia myös siivoustyön esimiehenä ennen alan vaihtoa.

– TE-toimiston työpsykologin kartoitimme eri vaihtoehtoja. Sen myötä selvisi, että elintarvikeala voisi sopia minulle, kertoo Outi.

Outi otti yhteyttä Riverian elintarvikealan lehtori Marja-Leena Hirvoseen. Tammikuussa 2021 hän aloitti koulutuksen oppisopimuksella HKScanilla lihanleikkaamo-/pakkaamopuolella.

– Siitä se sitten lähti. Suoritin elintarviketeollisuuden ammattitutkinnosta liha-alan osaamisalan toukokuussa 2022, toteaa Outi.

Tällä hetkellä Outi työskentelee HKScanilla Outokummussa työjohtoharjoittelijana.

Miten olet kokenut opiskelun?

– Lähiopintoja on ollut sopivasti. Työpaikkani on joustanut ja tukenut minua opinnoissa, kertoo Outi.

– Koska olen alanvaihtaja, kaikki on ollut minulle uutta. Liha-ala oli ennestään tuttua vain metsästysharrastuksen puolelta, toteaa Outi.

Olen suorittamassa parhaillaan samasta tutkinnosta vielä yhtä tutkinnon osaa, sillä tarvitsen lopetusasetukseen liittyvää osaamista teurastamon esimiestehtävissä.

Outi Purmonen

– Aiempi työnkuvani siivouspuolella oli paljon esimiehenä toimimista ja isojen henkilömäärien pyörittämistä kentällä. Nyt työskentelen yhdessä paikassa ja ympärilläni on paljon työkavereita. Tämä on ollut parasta tässä työssä, kertoo Outi.

Mitä tulevaisuudessa?

– Suurin tavoitteeni opinnoissa oli lihanleikkauksen oppiminen. Kun sain sen suoritettua onnistuneesti, olen ollut kaikelle avoin, kertoo Outi.

– Vuoden 2023 alussa on tarkoitus jatkaa elintarvikealan erikoisammattitutkinnossa tähdäten esimiestehtäviin. Katsellaan, millaisia mahdollisuuksia HKScan jatkossa tarjoaa, toteaa Outi.

Terveiset alasta kiinnostuneille

– Tällä alalla pitää olla valmis kohtaamaan kaikenlaista mutta työ on tosi mielenkiintoista ja haastavaa, kertoo Outi.

Jaa somessa: