Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala - Aikuinen, Ammattitutkinto, Opiskelijatarina

Uudelle uralle oppisopimuksella

Minna-Leena Köpönen vaihtoi alaa ja hakeutui puhtausalan työtehtäviin Itä-Suomen Turvapalveluihin. Yritys sitoutti Minna-Leenaa työntekijäksi tekemällä hänelle oppisopimuksen puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon. Hän aloitti opinnot syyskuussa 2022 ja tekee työssään eri kohteiden ylläpito- ja perussiivousta.

– Opintojen sovittaminen omaan arkeen vaatii hieman järjestelyjä, kun on taloudessa lapset, vuorotyötä tekevä mies ja nuori koira. Mutta kaikki on sujunut Riveriassa hyvin, toteaa Minna-Leena.

Kaisu Nuutinen oli toiminut esimiestyössä ja halusi vaihtaa työtehtäviään. Hän aloitti työt miehensä perheyrityksessä Itä-Suomen Turvapalveluissa.

Kaisu on tällä hetkellä töissä palvelupäällikkönä Brahea Palvelut Oy:lla ja tekee sivutyönä miehen yrityksessä toimisto- ja puhtaanapitotehtäviä.

Hän aloitti opinnot toimitilahuoltajaksi (AT) tammikuussa 2022 Riveriassa ja suorittaa opintoja joustavasti oman työn ja yritystoiminnan kehittämisen ohella.

Kiinteistöpalvelualalla lähes 2/3 opiskelee oppisopimuksella. Oppisopimuksia on kaikilla tutkintotasoilla perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa

Koulutuspäällikkö Tuija Koukkari

Miten olet kokenut aikuisopiskelun?

– Olen suorittanut aiemmin Riveriassa kehitysvamma-alan ammattitutkinnon, kertoo Minna-Leena. Aiempi osaaminen huomioidaan ja opiskelet niitä asioita, joita tarvitaan oman ammatillisen tarpeen mukaan.

Kaksi naista puhdistuspalvelualan työsalissa.

Sivun kuvassa vasemmalla Minna-Leena Köpönen ja oikealla Kaisu Nuutinen.

Jaa somessa: