In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Webinaari: Tietoturva ja tiedonhallinta

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Webinaari: Tietoturva ja tiedonhallinta

Webinaari: Tietoturva ja tiedonhallinta

Aika ja paikka 19.11.2019 – 20.11.2019 (yht. 2 koulutusiltaa), verkkokoulutus

Kouluttaja Anne Rongas, Leena Vainio

Hinta maksuton

Viimeinen ilmoittautumispäivä 18.11.2019

Sisältö

Kaikki internetissä olevat laitteet ovat alttiita verkkohyökkäyksille. Niissä hyödynnetään tietokoneohjelmien ja laitteiden turva-aukkoja sekä käyttäjien sinisilmäisyyttä ja varomattomuutta. Hyökkäyksiltä suojautuminen on tärkeää, sillä seuraukset voivat olla vakavia.

Tunnethan työpaikkasi tietoturvaohjeet? Ne on hyvä kaivaa ajoittain esille, lukea ja keskustella kollegoiden kanssa ajankohtaisista asioista. Yksityiselämässä on myös oltava tietoinen siitä, miten käytössä olevat työvälineet on suojattava ja päivitettävä. Tietoturvan heikoin lenkki on useimmiten käyttäjä itse.

Tietosuojalla turvataan henkilötietojen väärinkäytöltä. Yritysten ja organisaatioiden on tunnettava tietosuojalain tuomat velvollisuudet. Yksityishenkilöiden on hyvä tietää tietosuojaan liittyvät toiminnot, miksi esimerkiksi verkkopalveluissa kysytään lupaa henkilötietojen käyttämiseen.

Ensimmäisessä webinaarissa käydään läpi keinoja, millä erilaisia verkkohyökkäyksiä estetään tai miten niiden sattuessa toimitaan. Toisessa webinaarissa käydään läpi tietosuojalakia ja mitä uutta se on tuonut työntekijän ja kuluttajan elämään.

Koulutuspäivät ja -ajat:
1. kerta tiistai 19.11.2019 klo 18–19
2. kerta keskiviikko 20.11.2019 klo 18–19

Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet sähköpostiin siitä, kuinka pääset osallistumaan verkkokoulutukseen.

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito! on suomen kesäyliopistojen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten digitaitoja. Koulutus on yksi osa digitaitokoulutusten sarjaa.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Reetta Karjalainen / hankekoordinaattori, DiKATA
reetta.karjalainen@snellmankesayliopisto.fi / 044 746 2842

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake