Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Webinaari: Thinglink – Visuaaliset ja interaktiiviset sisällöt oppimisen ja työn tukena

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Webinaari: Thinglink – Visuaaliset ja interaktiiviset sisällöt oppimisen ja työn tukena

Webinaari: Thinglink – Visuaaliset ja interaktiiviset sisällöt oppimisen ja työn tukena

Aika ja paikka keskiviikko 23.10.2019 klo 17.30 – 19, verkkokoulutus

Kouluttaja Riikka Marttinen, Heidi Åkerlund

Kohderyhmä Koulutus sopii sekä aloittelevalle että hyötykäyttäjälle.

Hinta maksuton

Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.10.2019

Sisältö

Työssäoppiminen ja tietotyö on lisääntynyt kaiken tyyppisissä työtehtävissä monella alalla. Perustaitojen merkitys kasvaa kun yksinkertainen työ vähenee ja osaamis- sekä oppimisvaatimukset lisääntyvät. Kyvystä käsitellä ja hyödyntää tietoa on tullut tärkeä taito kun tieto kulkee yhä enemmän sähköisessä muodossa. Toisaalta taas työntekijöillä on paljon hiljaista tietoa työstä, jota ei ole kirjattu mihinkään. Työtehtävät saattavat muuttua ja uusia asioita pitäisi omaksua nopeasti. Työntekijöiden vaihtuvuus ja lyhyet työsuhteet vaativat hyvää työhön perehtymistä. Työnhakijan taas on hyvä erottautua joukosta ja osoittaa hallitsevansa uusia teknologioita.

Kuinka sitten tehostaa oppimista, työhön perehtymistä ja opastusta interaktiivisilla sisällöillä?

Ajattele jos uusi työntekijä voisi tutustua työpaikkaan, -tehtäviin ja -kavereihinsa etukäteen interaktiivisen 360°-kuvan avulla? Tai jos voisit lisätä työpaikkahakemukseesi valokuvan itsestäsi, johon olet liittänyt esittelyvideon itsestäsi, linkittänyt nettisivusi, somekanavasi ja työnäytteitä aiemmista työtehtävistä? Ehkä sinua kiinnostaisi tutustua Äänekosken kotiseutumuseon virtuaaliseen kierrokseen? Mitä jos näkisit kotona lapsesi päiväkotiretkikuvia, joihin on liitetty kuvia ja videoita retkipäivän tapahtumista?

Tämä kaikki ja paljon muuta on mahdollista tehdä Thinglink-palvelulla. Se on hyvin monipuolinen palvelu, jolla voi luoda ja katsella interaktiivisia sisältöjä. Tarvitset vain pohjakuvan (valokuva tai 360°-kuva) tai videon, johon liität erilaista sisältöä. Liitetty sisältö voi olla tekstiä, kuvaa, video, ääntä tai nettilinkki. Sisältöjä voit tehdä, muokata ja katsoa mobiililaitteella tai tietokoneella. Lisäksi 360°-kuvia voi katsoa myös virtuaalilaseilla. Thinglink mahdollistaa monikanavaisen oppimisen ja tiedon välittämisen. Sen avulla voi yhdistää ja koota paljon tietoa yhteen kuvaan tai videoon.

Maksuttomalla lisensillä pääset kokeilemaan palvelun kaikkia toimintoja ja voit tehdä itse sisältöä, mutta et voi jakaa niitä muille eteenpäin. Maksullisia, eri hintaisia lisenssejä, löytyy eri käyttötarkoituksiin (media- ja markkinointi, perus- ja korkeakoulut, verkko-oppiminen ja -koulutus, non-profit).

Verkkokoulutuksessa tutustutaan Thinglink-palveluun ja esitellään sillä tehtyjä erilaisia interaktiivisia esimerkkisisältöjä. Koulutuksessa esitellään Thinglinkin mobiililisovellus (iOS ja Android) ja tietokoneella toimiva selainpohjainen palvelu. Osallistujat voivat halutessaan luoda itselleen maksuttoman Thinglink-tilin ja harjoitella sisällön tuottamista mobilisovelluksella. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on hyvät valmiudet ohjelman turvalliseen käyttöön. Koulutus sopii sekä aloittelevalle että hyötykäyttäjälle.

Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet sähköpostiin siitä, kuinka pääset osallistumaan verkkokoulutukseen.

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito! on suomen kesäyliopistojen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten digitaitoja. Koulutus on yksi osa digitaitokoulutusten sarjaa.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Reetta Karjalainen / hankekoordinaattori, DiKATA
reetta.karjalainen@snellmankesayliopisto.fi / 044 746 2842


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Kaikki täydennyskoulutukset