In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Webinaari: Tehdään työtä verkossa. Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Webinaari: Tehdään työtä verkossa. Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!

Webinaari: Tehdään työtä verkossa. Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!

Aika ja paikka 18.11.2019 – 2.12.2019 (yht. 3 koulutusiltaa), verkkokoulutus

Kouluttaja Satu Roos, verkkokouluttaja, sosiaalipsykologi, FM, työnohjaaja, uraohjaaja

Kohderyhmä Kaikki verkkotyöskentelystä kiinnostuneet

Hinta maksuton

Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.11.2019

Sisältö

Onko verkossa työskentely sinusta hankalaa? Miten tehdään töitä yhdessä, vaikka ei olla samassa fyysisessä tilassa? Jos et ole vielä koskaan ollut verkkopalaverissa, nyt on hyvä tilaisuus tutustua verkkotyöskentelyyn ohjatusti.

Tällä verkkokurssilla tutustutaan verkossa työskentelyyn alusta pitäen. Miten liitytään verkkokokoukseen? Miten osallistutaan koulutukseen tai kokoukseen tai pidetään palaveria yhdessä? Lähtökohtana on, että kaikki ensikertalaiset ovat tervetulleita. Aloitetaan perusasioista ja tutustutaan verkkotyöskentelyn mahdollisuuksiin.

Koulutuksessa käytetään Adobe Connect -verkkokokousjärjestelmää, mutta se antaa perusvalmiudet muihin kokousvälineisiin. Välineitä on monenlaisia, mutta niiden toimintaperiaatteet ovat hyvin samanlaisia. Tarvitaan yhteys netin kautta, mikrofoni, että ääni kuuluu ja kamera, että naama näkyy. Lisäksi voidaan käyttää myös chattia.

Vuorovaikutus verkossa eroaa vuorovaikutuksesta samassa huoneessa olevien kesken käytännössä hyvin vähän. Kun päästään yhdessä teknisen alkukynnyksen yli ja turhista peloista eroon, huomaat, että yhteistyö verkossa voi olla mukavaa, tehokasta ja kaikenlaisia rajoja ylittävää.

Vuorovaikutus verkossa vaatii hieman totuttelua ja harjoittelua yhdessä, sillä vuorovaikutus ja yhteistyö yleensäkin on joukkuelaji. Sitä oppii parhaiten olemalla yhteydessä muiden kanssa. Kurssilla tutustutaan myös erilaisiin tilanteisiin verkossa ja etsitään itselle sopivaa tapaa olla läsnä ja osallistua. Verkossa olevia tilanteita voivat olla esimerkiksi työhön liittyvät palaverit, etäyhteistyö, erilaiset koulutukset, vertaisryhmätapaamiset jne.

Tavoite on, että jokainen löytää sopivia eväitä omaan työhönsä ja pääsee alkuun verkossa. On tärkeää, että jokainen voi olla oma itsensä ja olla läsnä haluamallaan tavalla niin verkossa kuin muissakin vuorovaikutustilanteissa. Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleita turvallisessa ympäristössä. Lopuksi suunnataan katse tulevaisuuteen ja mietitään, mitä kaikkea voisikaan tehdä jatkossa ja miten voisi oppia lisää tehdessään.

Koulutuspäivät ja -ajat:
1. kerta maanantai 18.11.2019 klo 17:30–18:30
Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!
2. kerta maanantai 25.11.2019 klo 17:30–18:30
Työhön liittyviä tilanteita verkossa
3. kerta maanantai 2.12.2019 klo 17:30–18:30
Minä verkossa – mitä voisin vielä oppia ja missä voisin hyödyntää?

Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet sähköpostiin siitä, kuinka pääset osallistumaan verkkokoulutukseen.

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito! on suomen kesäyliopistojen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten digitaitoja. Koulutus on yksi osa digitaitokoulutusten sarjaa.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Reetta Karjalainen / hankekoordinaattori, DiKATA
reetta.karjalainen@snellmankesayliopisto.fi / 044 746 2842

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake