In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Vyöhyketerapiakoulutus

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Vyöhyketerapiakoulutus

Vyöhyketerapiakoulutus

Aika ja paikka 11.9.2020–5.9.2021 (pe klo14–19, la klo 9–17, su klo 8–15, yhteensä 9 lähiopetusviikonloppua), Joensuu

Kouluttaja Täydentävien hoitomuotojen kouluttaja, fysioterapeutti Riitta Koskivirta

Kohderyhmä Koulutus sopii ammattitaitoa täydentäväksi koulutukseksi hoitoalan ammattilaisille sekä kaikille aihepiiristä kiinnostuneille koulutustaustasta tai ammatista riippumatta. Koulutukseen osallistujalla tulee olla riittävän hyvä terveys ja riittävä suomen kielen taito. Koulutukseen otetaan max 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta 3375 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus (laskutetaan 9 erässä kunkin lähiopetusviikonlopun jälkeen). Koulutuksen hinta sisältää koulutusmateriaalin, vyöhykepuikon ja guashalevyn sekä osallistumistodistuksen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.08.2020

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee koulutuksen päätyttyä tekemään ammattimaisen, asiakaslähtöisen vyöhyketerapiahoidon. Koulutus antaa myös mahdollisuuden oppia tekemään hoitoa ergonomisesti.

 

Vyöhyketerapiakoulutuksen maksuton infotilaisuus webinaarina keskiviikkona 12.8.2020 klo 18-19
//Mitä vyöhyketerapia on? //Millaista vyöhyketerapian opiskelu on?
Tässä kaikille avoimessa, maksuttomassa webinaarissa vyöhyketerapian kouluttaja Riitta Koskivirta kertoo Joensuussa syyskuussa 2020 alkavasta vyöhyketerapiakoulutuksesta ja vastaa kysymyksiin.

Ilmoittaudu webinaariin 11.8.2020 mennessä kesäyliopistolle sähköpostitse (kesayliopisto@riveria.fi). Tarkemmat ohjeet webinaariin osallistumisesta lähetetään sähköpostitse kaikille ennakkoon ilmoittautuneille.

 

// Vyöhyketerapiakoulutuksen tarkempi sisältö

Lähiopetusviikonloput
11.–13.9., 16.–19.10. ja 20.–22.11.2020 sekä 5.–7.2., 5.–7.3., 9.–11.4., 21.–23.5., 6.–8.8. ja 3.–5.9.2021 (pe klo14–19, la klo 9–17, su klo 8–15)

Lisäksi yhden oppitunnin mittainen henkilökohtainen tapaaminen ennen koulutuksen puoliväliä. Koulutuksen lopulla pariharjoittein toteutettu hoitonäyte kestoltaan puolitoista tuntia/opiskelija.

Sisältö

  • Jalkaterän heijasteiden sijainti ja merkitys
  • Vyöhyketerapeuttisia erikoishoitoja esim. extralymfastimulaatio, jalan meridiaanihieronta
  • Vyöhyketerapian käyttö erilaisissa pulmatilanteissa
  • Käden ja kasvojen heijastehoito
  • Korvan kautta hoitaminen
  • Vyöhyketerapiaa lapsille
  • Vyöhyketerapiaa thaimaalaisittain
  • Imukuppihieronta vyöhyketerapian tukihoitona
  • Vyöhykepuikon ja guashalevyn käyttö hoidon tukena
  • Kirjallinen lopputyö

Koulutus sisältää runsaasti teoriaa sekä kokemuksellista ja tekemisen kautta oppimista. Koulutuksen aikana osallistujien kuuluu tehdä 120 tuntia menetelmän harjoittelua etäopiskeluna. Näistä harjoitushoidoista tulee tehdä kirjaamista oppimispäiväkirjan muodossa. Lähiopetusviikonloput ovat ryhmäopetusta teoriaosineen ja pariharjoittein oppien.

Jaettava koulutusmateriaali on runsas ja kattava, mutta myös omia muistiinpanoja tehdään lähiopetuksen aikana. Kouluttajalta saa vyöhykepuikon ja guashalevyn. Imukuppihieronnan tarvikkeet voi ostaa kouluttajalta opiskelijahintaan, mutta lähipäivänä on mahdollisuus harjoitella tekniikkaa kouluttajan välineillä. Koulutustiloissa ei ole valmiiksi hoitoasetelmaa, vaan rakennamme hoitotilan itse tuomillamme välineillä; hoitopöytä ei ole tarpeellinen.

Kouluttajalla on lähes 40 vuoden hoitotyön kokemus ja hän on kouluttanut täydentäviä hoitomuotoja jo 20 vuoden ajan.

Palautteita Riitan aiemmista koulutuksista:

”Koulutus oli paljon monipuolisempi ja antoi paljon enemmän virikettä työhön, kuin olin osannut ajatella tai edes toivoakaan.”

”Riitta on innostava opettaja, jonka kokonaisvaltainen kiinnostus kehon ja sielun hyvinvointiin näkyy ja tuntuu kurssilla. Paljon monipuolista tietoa vyöhyketerapiasta, kehon toiminnasta, ja riittävästi harjoituksia. Suosittelen.”

”Koulutuksesta saamani hyöty oli ehdottomasti suurempi kuin mitä olin odottanut. Kouluttaja on erittäin hyvä ja toivoisin hänen koulutuksiaan myös jatkossa.”

”Aloitin vyöhyketerapia opinnot ihan hyppynä tuntemattomaan, vailla edes omakohtaista kokemusta asiaan. Se tie on avannut täysin uuden maailman ja ajattelutavan minulle josta olen edelleen suuresti kiitollinen. Luulen että tieni on koulutuksen/koulutuksien jälkeen ollut antoisampi kuin se olisi ollut ilman sitä. Ja vaikka siitä ei tulisi uutta uraa, niin hoidollisesti on antoisa taival ja siitä pääsee osalliseksi varmasti ainakin perhe ja läheiset. Ja itselleni se on tuonut mukavan lisän ja vaihtelua työhön ja koen sen syventäneen omaa olemustani niin että olen vahvempi myös aikaisemmassa työssäni.
Käytännön läheinen opetus koulutuksessa oli mielestäni äärettömän mielekästä ja mielenkiintoista! Äärettömän kiitollinen näistä opeista ❤️, kiitos Riitta!”

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

kouluttaja Riitta Koskivirta, www.koskivirta.fi, riittakaisakoskivirta@gmail.com (koulutuksen sisältö)

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519 (koulutuksen käytännönjärjestelyt)

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

kouluttaja Riitta Koskivirta, www.koskivirta.fi, riittakaisakoskivirta@gmail.com (koulutuksen sisältö)

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519 (koulutuksen käytännönjärjestelyt)

Kaikki täydennyskoulutukset