In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Vyöhyketerapiakoulutus // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Vyöhyketerapiakoulutus // kesäyliopisto

Vyöhyketerapiakoulutus // kesäyliopisto

Aika ja paikka 24.9.2021–18.9.2022 (pe klo 14–19, la klo 9–17, su klo 8–15, yhteensä 9 lähiopetusviikonloppua), Joensuu

Kouluttaja Täydentävien hoitomuotojen kouluttaja, fysioterapeutti Riitta Koskivirta

Kohderyhmä Koulutus sopii ammattitaitoa täydentäväksi koulutukseksi hoitoalan ammattilaisille sekä kaikille aihepiiristä kiinnostuneille koulutustaustasta tai ammatista riippumatta. Koulutukseen osallistujalla tulee olla riittävän hyvä terveys ja riittävä suomen kielen taito. Koulutukseen otetaan max 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta 3375 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus. Koulutusmaksu mahdollista maksaa joko yhdessä tai sopimuksen mukaan useammassa erässä. Koulutuksen hinta sisältää koulutusmateriaalin, vyöhykepuikon ja guashalevyn sekä osallistumistodistuksen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 26.08.2021

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee koulutuksen päätyttyä tekemään ammattimaisen, asiakaslähtöisen vyöhyketerapiahoidon. Koulutus antaa myös mahdollisuuden oppia tekemään hoitoa ergonomisesti.

Lähiopetusviikonloput
24.–26.9., 22.–24.10. ja 19.–21.11.2021 sekä 4.–6.2., 4.–6.3., 1.–3.4., 20.–22.5., 12.–14.8. ja 16.–18.9.2022 (pe klo 14–19, la klo 9–17, su klo 8–15)

Koulutusviikonloppujen lisäksi kaksi pariharjoitusta erikseen sovitusti; toinen näistä kouluttajalle tehty hoitonäyte.

// Koulutus on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena. Mikäli lähiopetuksen toteutus ei ole turvallista koronatilanteen vuoksi, siirretään koulutus myöhempään ajankohtaan.

Tarkempi sisältö

  • Jalkaterän heijasteiden sijainti ja merkitys
  • Vyöhyketerapeuttisia erikoishoitoja esim. extralymfastimulaatio, jalan meridiaanihieronta
  • Vyöhyketerapian käyttö erilaisissa pulmatilanteissa
  • Käden ja kasvojen heijastehoito
  • Korvan kautta hoitaminen
  • Vyöhyketerapiaa lapsille
  • Vyöhyketerapiaa thaimaalaisittain
  • Imukuppihieronta vyöhyketerapian tukihoitona
  • Vyöhykepuikon ja guashalevyn käyttö hoidon tukena
  • Kirjallinen lopputyö

Koulutus sisältää runsaasti teoriaa sekä kokemuksellista ja tekemisen kautta oppimista. Koulutuksen aikana osallistujien kuuluu tehdä 120 tuntia menetelmän harjoittelua etäopiskeluna. Näistä harjoitushoidoista tulee tehdä kirjaamista oppimispäiväkirjan muodossa. Lähiopetusviikonloput ovat ryhmäopetusta teoriaosineen ja pariharjoittein oppien.

Jaettava koulutusmateriaali on runsas ja kattava, mutta myös omia muistiinpanoja tehdään lähiopetuksen aikana. Kouluttajalta saa vyöhykepuikon ja guashalevyn. Imukuppihieronnan tarvikkeet voi ostaa kouluttajalta opiskelijahintaan, mutta lähipäivänä on mahdollisuus harjoitella tekniikkaa kouluttajan välineillä. Koulutustiloissa ei ole valmiiksi hoitoasetelmaa, vaan rakennamme hoitotilan itse tuomillamme välineillä; hoitopöytä ei ole tarpeellinen.

Vyöhyketerapia on kokemusperäinen hoitomuoto, joka Suomessa kuuluu osana täydentävien hoitomuotojen kenttään. Vyöhyketerapiaa ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin määräämiä lääkkeitä eikä hoitoja.

Palautteita Riitan aiemmista koulutuksista:

”Koulutus oli paljon monipuolisempi ja antoi paljon enemmän virikettä työhön, kuin olin osannut ajatella tai edes toivoakaan.”

”Koulutuksesta saamani hyöty oli ehdottomasti suurempi kuin mitä olin odottanut. Kouluttaja on erittäin hyvä ja toivoisin hänen koulutuksiaan myös jatkossa.”

”Aloitin vyöhyketerapia opinnot ihan hyppynä tuntemattomaan, vailla edes omakohtaista kokemusta asiaan. Se tie on avannut täysin uuden maailman ja ajattelutavan minulle josta olen edelleen suuresti kiitollinen. Luulen että tieni on koulutuksen/koulutuksien jälkeen ollut antoisampi kuin se olisi ollut ilman sitä. Ja vaikka siitä ei tulisi uutta uraa, niin hoidollisesti on antoisa taival ja siitä pääsee osalliseksi varmasti ainakin perhe ja läheiset. Ja itselleni se on tuonut mukavan lisän ja vaihtelua työhön ja koen sen syventäneen omaa olemustani niin että olen vahvempi myös aikaisemmassa työssäni.

Käytännön läheinen opetus koulutuksessa oli mielestäni äärettömän mielekästä ja mielenkiintoista! Äärettömän kiitollinen näistä opeista ❤️, kiitos Riitta!”

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519 (koulutuksen käytännönjärjestelyt)

kouluttaja Riitta Koskivirta, www.koskivirta.fi, riittakaisakoskivirta@gmail.com (koulutuksen sisältö)


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519 (koulutuksen käytännönjärjestelyt)

kouluttaja Riitta Koskivirta, www.koskivirta.fi, riittakaisakoskivirta@gmail.com (koulutuksen sisältö)

Kaikki täydennyskoulutukset