In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE-stressinpurkuliikkeet // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE-stressinpurkuliikkeet // kesäyliopisto

TRE-stressinpurkuliikkeet // kesäyliopisto

Aika ja paikka Itsenäinen verkkokoulutus oman aikataulun mukaan. Koulutuksen voi tehdä oman aikataulun mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Koulutus on avoinna opiskelijalle ilmoittautumiskuukauden sekä seuraavan kuukauden loppuun eli aina vähintään 1 kk.

Kouluttaja Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa

Kohderyhmä Koulutus soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, henkistä tai fyysistä kuormittavuutta työssään kokeville sekä stressiin tai jännitykseen taipuvaisille.

Hinta 65 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus. Hinta sisältää TRE-etäoppimisen koulutuksen kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden sekä tarvittaessa opettajan koulutuksenaikaisen etätuen koulutukseen osallistujan TRE-harjoittelun lisäohjeistamiseksi.

Sisältö

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Koulutuksen esittelyvideo >>

Itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus oman aikataulun mukaan.

Koulutus sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esimerkiksi:

 •  Pitkittyneen stressin kuormittamat
 • Hyvät jännittäjät
 • Yliherkkyydestä kärsivät
 • Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia
 • Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat
 • Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta
 • Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat
 •  Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto
 • Fyysisen työn tekijät
 • Kun työ on henkisesti kuormittavaa
 •  Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat
 • Ihmissuhdetyötä tekevät

TRE-harjoittelu ei sovi jos

 •  on vakavasti sairas tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa
 •  kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa.

Harjoittelusta on hyvä pitää taukoa raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on tutustua menetelmään ja löytää itsellesi soveltuva tapa tehdä stressipurkuharjoitusta. Olemme hyvin erilaisia siinä, mistä ja miten stressaannumme ja erilaisia myös siinä, millä tavalla sovellettuna harjoitus toimii itse kullekin parhaiten. TRE- harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin. Harjoitus sopii laajasti moneen – stressin, kuormituksen ja henkisen jännittyneisyyden purkamiseen sekä kehollisista kireyksistä ja jännityksistä palautumiseen. Koulutuksessa opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi niin, että palaudut ja etenet TRE-harjoittelussasi turvallisesti ja itsellesi sopivaan, omaan tahtiin.

Tarkempi sisältö
Koulutuksen sisältö koostuu TRE-kurssin aineistosta, ohjatuista videoista ja äänitteistä. Pääset harjoittelemaan ajasta ja paikasta riippumatta, mistä päin maailmaa vain, omaa aikatauluasi noudattaen.

 • Koulutus on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Koulutus ei sisällä yhdessä muiden kanssa tehtäviä harjoituksia, vaan voit edetä oman aikataulusi mukaan, harjoitukset on kuvattu opetusvideoille.
 • Koulutus koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Koulutuksen opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä).
 • Sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä kouluttajaan. Koulutuksen ei ole tarkoitus korvata lähiopetuksena järjestettävää koulutusta, jossa TRE-ohjaaja on koko koulutuksen ajan paikan päällä ohjaamassa.
 • TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi.
 • TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi.
 • Koulutukseen osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle.

Palautteita Satun aiemmista koulutuksista:

”Kurssin sisältö on todella selkeää ja helppolukuista ja kauniit kuvat katkaisevat lukupätkät sopivan pituisiksi. Ohjeiden mukaan on helppo toimia ja on hyvin aikaa kuulostella ja harjoitella.”

”Videot on niin rauhallisia ja ihania, ja etenkin sinun ääni, että tulee turvallinen olo jo heti valmiiksi. Ja ehdotonta plussaa kun muistutat välillä hengittämisestä!!! Itse olen juuri sellainen hengityksen pidättäjä, että tuli kyllä tarpeeseen!”

”On huippua päästä tekemään tätä lisää. Tämä kurssi on kokonaisuudessaan ihan mahtava!”

Lisätietoja aiheesta
Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.

TRE on kehon liikkeistä koostuva, helposti omaksuttava stressin itsepurkumenetelmä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei silti suositella aloitettavaksi vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana.

Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele–pakene–jähmety -kierrettä, joka pitää meitä jatkuvassa hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi ja hämmästyttävän yksinkertaisesti.

Lisätietoja ilmoittautumisesta
Ilmoittautumisen ja koulutusmaksun suorittamisen jälkeen lähetämme sähköpostiisi koulutuksen linkin ja salasanan. Huom. Koulutuksen aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin.

Koulutusmaksun maksaminen
Koulutusmaksun voit maksaa verkkokaupassamme >>.
Huom! Ilmoittauduthan koulutukseen ennen koulutusmaksun maksamista. Ilmoittautua voit tältä sivulta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

 

Tulossa keväällä 2021!
TRE® -ohjaajakoulutus

Lue lisää kesäkuussa 2020 käynnistyneestä TRE® -ohjaajakoulutuksesta >>

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, minna.karjalainen@riveria.fi, p. 050 430 4519

Kaikki täydennyskoulutukset