In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

Aika ja paikka Perjantai 21.5.2021 klo 12–15.30, Joensuu

Kouluttaja Sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), YTT Tiina Sotkasiira

Kohderyhmä Koulutus soveltuu kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa tai vaatii muutoin valppauden ja palautumisen vaihtelua, jännityksen hallintaa, esiintymistä tai stressin säätelyä. Koulutus soveltuu myös työhyvinvointikoulutukseksi, myös urheilijoille, opiskelijoille ja kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille ihmisille.

Hinta 140 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 06.05.2021

Sisältö

TRE (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumisreaktion (tärinän/värinän) ja harjoittelu purkaa lihaksiston jännitystiloja sekä autonomisen hermoston ylivireyttä. Koulutuksessa opit TRE-menetelmän omaan käyttöösi siten, että saat valmiuksia käsitellä mm. työstressiäsi tai jännitystilojasi voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla. Samalla tutustut omaan tapaasi palautua stressistä ja opit purkamaan jännitystä ja stressiä tarvittaessa. Koulutus ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille.

// Koulutus on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena. Mikäli lähiopetuksen toteutus ei ole turvallista, siirretään koulutus myöhempään ajankohtaan.

Koulutuksessa opit

  •  TRE-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovitettuna
  •  stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
  • ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)

Lisätietoja
TRE-stressinpurkuliikkeet eli Trauma and Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista voimaannuttavalla tavalla. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää.

Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele-pakene-jähmety -kierrettä, joka pitää meitä hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden jännitystä, sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumis¬prosessin lempeästi.

Koulutukseen on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

Kouluttaja
Tiina Sotkasiira

Tiina Sotkasiira on sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), yhteiskuntatieteiden tohtori ja yrittäjä. Hänellä on myös aikuisopettajan pätevyys. Tiina toimii tutkijana Itä-Suomen yliopistossa sekä ohjaa TRE:tä Tutkiva ote -yrityksensä kautta Joensuussa. Hän on perehtynyt TRE:hen erityisesti palautumista tukevana sekä vireys- ja tunnetilojen säätelyä kehittävänä menetelmänä.

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi

Kaikki täydennyskoulutukset