In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi // kesäyliopisto

Aika ja paikka Perjantai 12.11.2021 klo 14–17.30, Joensuu

Kouluttaja Sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), YTT Tiina Sotkasiira

Kohderyhmä Koulutus soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, henkistä tai fyysistä kuormittavuutta työssään kokeville sekä stressiin ja jännitykseen taipuvaisille.

Hinta 140 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 28.10.2021

Sisältö

Koulutus antaa valmiuksia käsitellä työstressiä ja jännitystiloja, lisäksi opetellaan voimia ja vireyttä palauttavat TRE-stressinpurkuliikkeet omaan käyttöön.

// Koulutus suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena. Mikäli lähiopetuksen toteutus ei ole turvallista, siirretään koulutus myöhempään ajankohtaan.

Koulutuksessa opit

  • TRE-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovitettuna
  • stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
  •  ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)

Lisätietoja
TRE-stressinpurkuliikkeet eli Trauma and Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista voimaannuttavalla tavalla. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää.

Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele-pakene-jähmety -kierrettä, joka pitää meitä hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden jännitystä, sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi.

Koulutukseen on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

Kouluttaja
Tiina Sotkasiira
Tiina Sotkasiira on sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), yhteiskuntatieteiden tohtori ja yrittäjä. Hänellä on myös aikuisopettajan pätevyys. Tiina toimii tutkijana Itä-Suomen yliopistossa sekä ohjaa TRE:tä Tutkiva ote -yrityksensä kautta Joensuussa. Hän on perehtynyt TRE:hen erityisesti palautumista tukevana sekä vireys- ja tunnetilojen säätelyä kehittävänä menetelmänä.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Kaikki täydennyskoulutukset