In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltapäiväkoulutus // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltapäiväkoulutus // kesäyliopisto

TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltapäiväkoulutus // kesäyliopisto

Aika ja paikka Perjantai 2.9.2022 klo 15–18.30, Joensuu

Kouluttaja Sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), YTT Tiina Sotkasiira

Kohderyhmä Koulutus soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, henkistä tai fyysistä kuormittavuutta työssään kokeville sekä stressiin ja jännitykseen taipuvaisille.

Hinta 110 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 18.08.2022

Sisältö

Yhden iltapäivän koulutus antaa valmiuksia käsitellä työstressiä ja jännitystiloja, lisäksi opetellaan voimia ja vireyttä palauttavat TRE-stressinpurkuliikkeet omaan käyttöön. Koulutuksen aikana käydään läpi perusteet, jotka osallistujan on huomioitava omassa TRE-harjoittelussaan, opetellaan alkuliikkeet ja kokeillaan, miltä TRE kehossa tuntuu. Koulutuksesta saat ohjeistuksen TRE:n harjoittamiseen turvallisesti itsehoitomenetelmänä. Koulutus ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille.

// Lisätietoja menetelmästä
TRE® (Tension and stress Releasing Exercises) on helposti omaksuttava itsehoito- ja rentoutumismenetelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, Ph.D. David Berceli. TRE-harjoituksessa käynnistetään alkuliikkeiden avulla hermostoperäinen tärinä tai muu liike, joka purkaa kehoon muodostuneita jännityksiä sekä auttaa palautumisessa. Menetelmä perustuu autonomisen hermoston stressireaktion säätelyyn ja nisäkkäille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapinarefleksin kautta. Sekä henkistä että fyysistä työtä tekevät, kuten myös urheilijat, voivat käyttää TRE:tä palautumisen apuna. Harjoittelu ei sisällä minkään ideologian tai uskonnon harjoittamista.

// Ennakkovaatimukset koulutukseen osallistumiselle
Koulutukseen on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. Jatkokoulutukseen osallistumisen edellytys on, että TRE-harjoittelua on takana vähintäänkin yksi kuukausi. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville.
Jos epäröit koulutukseen osallistumista terveydellisistä syistä, niin keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaan pohtiaksesi koulutuksen soveltuvuutta juuri sinulle.

// Järjestämme aiheesta myös kuuden illan mittaisen koulutuksen syys-marraskuussa 2022:  Lisätietoja >>

Kouluttaja

Tiina Sotkasiira on valmistunut sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi (Certified TRE Provider®) vuonna 2020. Hän ohjaa yksilöitä ja ryhmiä Joensuussa toimivan Tutkiva ote -yrityksensä (www.tutkivaote.fi) kautta. Koulutukseltaan Sotkasiira on yhteiskuntatieteiden tohtori ja hänellä on aikuisopettajan pedagoginen pätevyys. Sotkasiira on erikoistunut ohjaamaan TRE-harjoitusta fyysisten jännitysten purkamiseen sekä stressin säätelyyn tähtäävänä harjoituksena. Tutkijataustaisena ohjaajana Sotkasiira hankkii jatkuvasti TRE:stä ja kehollisista menetelmistä uutta, tutkittua tietoa, jota käyttää ohjattaviensa hyväksi. Sotkasiira opiskelee keho-orientoituneeksi työnohjaajaksi.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen
Kesäyliopisto p. 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Kaikki täydennyskoulutukset