In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltakoulutus // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltakoulutus // kesäyliopisto

TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, iltakoulutus // kesäyliopisto

Aika ja paikka Maanantaisin 26.9.–7.11.2022 klo 18–19.15 (yht. 6 iltaa), Joensuu | 160 €

Kouluttaja Sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE® Provider), YTT Tiina Sotkasiira

Kohderyhmä Koulutus soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, henkistä tai fyysistä kuormittavuutta työssään kokeville sekä stressiin ja jännitykseen taipuvaisille. Koulutus soveltuu vasta-alkajille sekä TRE:tä jo aiemmin harrastaneille. Ohjauksessa huomioidaan osallistujien yksilölliset tarpeet.

Hinta 160 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.09.2022

Sisältö

Kuudesta illasta koostuva koulutus antaa valmiuksia käsitellä työstressiä ja jännitystiloja, lisäksi opetellaan voimia ja vireyttä palauttavat TRE-stressinpurkuliikkeet omaan käyttöön. Koulutuksen opetellaan TRE:n alkuliikkeet ja syvennetään ymmärrystä TRE-menetelmästä ja sen itsenäisestä harjoittelusta. Koulutuksesta saat ohjeistuksen ja tukea TRE:n harjoittamiseen turvallisesti itsehoitomenetelmänä. Koulutus ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille.

// Ajankohdat
Maanantaisin 26.9., 3.10., 10.10., 24.10., 31.10. ja 7.11.2022 klo 18.00-19.15, Joensuu

// Lisätietoja menetelmästä
TRE® on lyhennelmä sanoista tension, stress and trauma releasing exercises.  TRE® on helposti omaksuttava itsehoito- ja rentoutumismenetelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, Ph.D. David Berceli. TRE-harjoituksessa käynnistetään alkuliikkeiden avulla hermostoperäinen tärinä tai muu liike, joka purkaa kehoon muodostuneita jännityksiä sekä auttaa palautumisessa. Menetelmä perustuu autonomisen hermoston stressireaktion säätelyyn ja nisäkkäille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapinarefleksin kautta. Sekä henkistä että fyysistä työtä tekevät, kuten myös urheilijat, voivat käyttää TRE:tä palautumisen apuna. Harjoittelu ei sisällä minkään ideologian tai uskonnon harjoittamista.

Kullakin opetuskerralla tehdään yhdessä fyysisten harjoitusten sarja, joka rasittaa ja venyttää kevyesti lihaksia, käynnistää kehossa tärinän tai muunlaisen liikkeen sekä auttaa kohdistamaan huomiota kehon sisäisiin aistimuksiin. Kurssilla opetellaan tekemään alkuliikkeet ja säätelemään tärinää niin, että yhteisten harjoitusten myötä voi harjoitella myös kotona turvallisesti ja omien tavoitteiden mukaisesti.

// Ennakkovaatimukset koulutukseen osallistumiselle
Koulutukseen on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. Jatkokoulutukseen osallistumisen edellytys on, että TRE-harjoittelua on takana vähintäänkin yksi kuukausi. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville.
Jos epäröit koulutukseen osallistumista terveydellisistä syistä, niin keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaan pohtiaksesi koulutuksen soveltuvuutta juuri sinulle.

Kouluttaja
Tiina Sotkasiira

Tiina Sotkasiira on valmistunut sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi (Certified TRE Provider®) vuonna 2020. Hän ohjaa yksilöitä ja ryhmiä Joensuussa toimivan Tutkiva ote -yrityksensä (www.tutkivaote.fi) kautta. Koulutukseltaan Sotkasiira on yhteiskuntatieteiden tohtori ja hänellä on aikuisopettajan pedagoginen pätevyys. Sotkasiira on erikoistunut ohjaamaan TRE-harjoitusta fyysisten jännitysten purkamiseen sekä stressin säätelyyn tähtäävänä harjoituksena. Tutkijataustaisena ohjaajana Sotkasiira hankkii jatkuvasti TRE:stä ja kehollisista menetelmistä uutta, tutkittua tietoa, jota käyttää ohjattaviensa hyväksi. Sotkasiira opiskelee keho-orientoituneeksi työnohjaajaksi.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen
Kesäyliopisto p. 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Kaikki täydennyskoulutukset