In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
TRE® -ohjaajakoulutus // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > TRE® -ohjaajakoulutus // kesäyliopisto

TRE® -ohjaajakoulutus // kesäyliopisto

Aika ja paikka Aloitus 20.–22.8.2021 (pe 16–20.30, la klo 10–16 ja su klo 9–15), Joensuu

Kouluttaja TRE® Certification Trainer, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti Kirsi Törmi

Hinta 2400 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus. Koulutusmaksu mahdollista maksaa joko yhdessä tai sopimuksen mukaan useammassa erässä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.06.2021

Sisältö

TRE-stressinpurku eli TRE® on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE-menetelmää hyödynnetään laaja-alaisesti omaa työnkuvaa rikastuttavana menetelmänä muun muassa työterveyden, fysio- ja psykoterapian, sosiaaliohjauksen, kasvatuksen, työnohjauksen, taiteen ja urheilun parissa. TRE-menetelmä on toiminut myös kysyttynä palveluna usealla hyvinvointiyrittäjällä ja menetelmä on antanut hyvän alun hyvinvointialan yrittäjyyteen tähtäävälle.

// Koulutus on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena. Mikäli lähiopetuksen toteutus ei ole turvallista, siirretään opetus kokonaan verkkoon.

// Koulutus on täynnä, ja voit ilmoittautua varasijalle. Mikäli koulutuksesta vapautuu paikkoja otamme yhteyttä viimeistään elokuun alussa. Lomailemme 19.-31.7.2021.


Läpikäytyäsi TRE-ohjaajakoulutuksen hyväksytysti voit käyttää nimikettä sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE Provider).

TRE -ohjaajakoulutus koostuu kahdesta kolmen päivän kurssista (moduuli 1 ja 2) ja kahdeksasta harjoituspäivästä. TRE -ohjaajakoulutus valmistaa TRE-ohjaajaa viemään turvallisesti läpi yksilön ja ryhmän TRE-prosessin. TRE -ohjaajakoulutuksen aikana hankitaan ja syvennetään ymmärrystä TRE:n lähtökohdista, interventioista ja teoreettisesta viitekehyksestä sisältäen TRE-ohjaajan työssä tarvittavat eettiset, tekniset ja fyysiset valmiudet. Tulevan ohjaajan itsehavainnointi- ja itsesäätelykyky syvenee sille tasolle, joka mahdollistaa turvallisen työskentelyn yksilön ja ryhmän kanssa.

Koulutuksen painopiste on kokemuksellisuudessa ja kehotyöskentelyssä. Huomioithan siis seuraavan: TRE:tä tehdään jokaisena koulutuspäivänä. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen / diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville eikä mielenterveyden häiriöistä kärsiville. Raskaana oleville TRE:tä ei myöskään suositella. Kysy lääkäriltäsi ennen aloittamista, jos olet epävarma oman sairautesi suhteen.

Kouluttaja Kirsi Törmi haastattelee koulutukseen ilmoittautuneet puhelimitse, näin voidaan varmistaa koulutuksen soveltuvuus kullekin osallistujalle.


Kirsi Törmi, TRE® Certification Trainer, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti, työnohjaaja ja sosionomi. Kirsi toimii Väestöliiton terapeuttina Kajaanissa. Kirsin erityisosaamisalueena ovat toimijuuden, osallisuuden ja kehotietoisuuden traumasensitiiviset prosessit, joiden parissa hän on työskennellyt tutkijatohtorina Taideyliopiston tutkimuskeskus Ceradassa. Aiempaan työhistoriaan lukeutuu myös kriisityö, Kirsi on toiminut kriisityöntekijänä Kainuun kriisikeskuksessa.

Aikataulut ja tarkempi sisältö
(huom. ajankohtia päivitetty 21.6.2021)

Moduuli 1
pe 20.8. klo 16.00–20.30, la 21.8. klo 10.00–16.00 ja su 22.8.2021 klo 9.00–15.00

 • Koulutuksen ja moduuli1 -koulutusjakson sisältö, stressi
 •  Kehon neurobiologiset puolustusmekanismit
 •  Neurogeeninen tärinä ja trauman purkautuminen
 • Porgesin Polyvagaaliteoria ja TRE
 •  TREn ohjaaminen ja ohjaajan perustaidot
 •  Eettiset ohjeet ja sertifiointiprosessi

Harjoituspäivät
pe 1.10. klo 16.00–20.30 ja la 2.10.2021 klo 9.00–15.00
la 20.11. klo 16.00–20.30 ja su 21.11.2021 klo 9.00–15.00

Moduuli 2 // Huomio muuttunut ajankohta (eli perjantai 14.1. lähiopetus siirtynyt tiistaille 11.1. verkkoon)
ti 11.1. klo 17.00–19.30, huom! opetus verkossa.
la 15.1. klo 9.00–16.00 ja su 16.1.2022 klo 9.00–15.30

 • Moduuli2 –koulutusjakson sisällön esittely, TREn tutkimus
 • Jähmettyminen, tunnevyöry, dissosiaatio
 • Kiintymyssuhdeteoria TRE-prosessissa
 •  Interventiot
 •  Peitinkalvot ja toiminnalliset lihasketjut, kehon liikkeet TRE-prosessissa
 •  TRE-ryhmien ohjaaminen

Harjoituspäivät
la 26.2. klo 16.00–20.30 ja su 27.2.2022 klo 9.00–15.00
la 9.4. klo 16.00–20.30 ja su 10.4.2022 klo 9.00–15.00

// Palautteita Kirsin aiemmista koulutuksista:

TRE-ohjaajakoulutus lisäsi valtavasti ymmärrystäni kehon ja mielen yhteydestä paitsi teoreettisella tasolla, myös omakohtaisen kokemuksellisesti. Ohjaajakoulutuksen käyminen antoi hienon työvälineen asiakkaiden auttamiseksi ja syvensi omaa harjoittelua ja itseymmärrystä. Kirsin opetus ja ohjaus on sensitiivistä, ihmistä kunnioittavaa ja suurta viisautta ja lempeyttä huokuvaa.”
– Johanna Tanska, perheneuvoja, TM, Kotka

TRE-koulutus oli opettavainen ja tietoisuutta avaava kehollinen matka itseeni. Lähi- ja etäopetukset mahdollistivat työskentelyn sekä itsenäisesti että yhdessä paikan päällä. Vuorovaikutus ryhmän ja kouluttajan kanssa oli tärkeä osa kokonaisuutta, ja opetus oli todella laadukasta sekä lähiopetuksessa että etäyhteydellä toteutettuna. Kirsi on lämminhenkinen ja kokenut kouluttaja, jolla on ihmeellinen kyky kannatella ryhmää täysin läsnäolevasti ja ottaa kaikki huomioon tasapuolisesti. Koulutus on tuonut minulle tärkeitä työkaluja asiakastyöhöni ja ennen kaikkea itselleni – sekä ohjaajana että omana itsenäni.”
– Karoliina Tamminen, stressivalmentaja, Joensuu

Kirsin ohjaama TRE-ohjaajakurssi antoi itselle eväitä monella tasolla. Asiat, joiden äärellä olen ollut jo aiempien opintojen aikana, saivat koulutuksen aikana ”lihaa luiden ympärille” sekä teoriatiedon että omakohtaisten kokemusten myötä. Kirsin ammatillisuus on vahvaa ja ohjaustyö mallinsi upealla tavalla miten maadoittunut ohjaaja luo ryhmälle turvallisen tilan. Moniammatillisen osallistujaryhmän keskeinen jakaminen oli tärkeä osa koulutusta, Kirsi antoi meille tilaa pitäen samalla rajat selvinä. Mielenkiintoisen lisän koulutukselle antoi toteutus osin etäyhteyksillä, kokemus avasi omia silmiä sekä TRE-ohjauksen että etätyöskentelyn suhteen laajemminkin. Koulutuksen myötä sain tärkeitä työkaluja sekä itselleni että asiakastyöhön, koulutus antoi enemmän kuin osasin odottaa.”
– Kati Kärnä, työnohjaaja, Rovaniemi

// Koulutus on täynnä, ja voit ilmoittautua varasijalle. Mikäli koulutuksesta vapautuu paikkoja otamme yhteyttä viimeistään elokuun alussa. Lomailemme 19.-31.7.2021.

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen
Kesäyliopisto p. 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi

Kaikki täydennyskoulutukset