In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lasten ja nuorten mielenterveyden tukeminen // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Lasten ja nuorten mielenterveyden tukeminen // kesäyliopisto

Lasten ja nuorten mielenterveyden tukeminen // kesäyliopisto

Aika ja paikka Tiistai 11.10.2022 klo 12–16, verkkokoulutus

Kouluttaja TtT, psykoterapeutti ja seksuaalineuvoja Tanja Koivula ja erityisasiantuntija, TtT-opiskelija ja seksuaaliterapeutti Tanja Simola

Kohderyhmä Koulutus sopii kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville

Hinta 95 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 26.09.2022

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on lisätä lapsia ja nuoria työssään kohtaavien keinoja tunnistaa ja tukea lasten ja nuorten mielen hyvinvointia. Tarkastelun kohteena ovat myös mielen hyvinvointinsa kanssa lujilla olevat tai kuormittuneet lapset ja nuoret. Koulutuksessa avataan psyykkisen huonovointisuuden merkkejä sekä hyvinvointia ja mielenterveyttä tukevia selviytymiskeinoja. Lisäksi tarkastellaan mentalisaatiota mielenterveystyön tärkeimpänä työkaluna. Mentalisaatio tarkoittaa yksilön kykyä ja halua pohtia omaa ja toisen ihmisen näkökulmaa ja kokemusta. Se on kykyä pohtia millaisia mielen tiloja ulospäin näkyvän reagoinnin ja käyttäytymisen takana voi olla.

Kouluttajat

Tanja Koivula
Terveystieteen tohtori, psykoterapeutti Tanja Koivula on työskennellyt uransa alussa lastenpsykiatrialla, jonka jälkeen hän on kouluttanut pitkään sosiaali- ja terveysalalla. Nykyisin Tanja työskentelee Terveystalossa Uudenmaan alueen vastaavana psykoterapeuttina. Hän on työskennellyt myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella lähisuhdeväkivallan parissa tutkijana ja erityisasiantuntijana. Tutkimustyö on kohdistunut lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan väkivaltaan, ja hän on väitellyt erityistä tukea tarvitseviin lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja kiusaamisesta. Myös lähisuhdeväkivallan riskiarviointi-menetelmät ovat tutkimuksen kiinnostuksen kohteena sekä lasten kokemusten kerronta. Tanjan koulutustausta on sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, perheterapeutti, seksuaalineuvoja, psykodynaaminen ja mentalisaatioon perustava työnohjaaja, integratiivinen yksilöpsykoterapeuttiopiskelija.

Tanja Simola
Terveystieteen maisteri, terveystieteiden tohtori -opiskelija, erityistason seksuaaliterapeutti Tanja Simola on työskennellyt uransa alussa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa perheiden kanssa, minkä jälkeen hän on kouluttanut pitkään sosiaali- ja terveysalalla. Tanja on myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella lähisuhdeväkivallan vierailevana tutkijana. Tutkimustyön keskiössä on lasten kokema lähisuhdeväkivalta. Lisäksi hän tekee terapiatyötä. Tanja on koulutukseltaan sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö, seksuaalineuvoja, erityistason seksuaaliterapeutti, voimavarakeskeinen työnohjaaja ja psykokoterapeuttikoulutettava (kognitiivinen käyttäytymisterapia).

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Päivi Törrönen | paivi.torronen@riveria.fi | 050 573 9090

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu koulutukseen

Apua ilmoittautumiseen
Kesäyliopisto p. 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Päivi Törrönen | paivi.torronen@riveria.fi | 050 573 9090

Kaikki täydennyskoulutukset