In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op // kesäyliopisto

Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä 15 op // kesäyliopisto

Aika ja paikka 25.9.–19.12.2020 klo 9–16 (yht. 10 koulutuspäivää), Joensuu

Kouluttaja Vastuukouluttajina kirjallisuusterapiaohjaaja ja kirjoittamisen tutkijatohtori Karoliina Maanmieli ja kirjallisuusterapiaohjaaja ja –kouluttaja Katri Kluukeri

Kohderyhmä Koulutus on kaikille avoin eikä edellytä aiempia tietoja kirjallisuusterapiasta. Koulutus sopii erityisesti niille, joka haluat lisätä voimavarojasi ja itsetuntemustasi luovan kirjoittamisen ja lukemisen avulla. Koulutus toimii myös erinomaisena ammatillisena täydennyskoulutuksena kaikille ohjaus- ja neuvontatyössä toimiville sekä sosiaali-, terveys-, opetus-, kasvatus-, taide- ja kirjastoalan henkilöstölle. Koulutukseen otetaan max 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta 1690 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus (laskutetaan 5 erässä kunkin koulutusjakson jälkeen)

Viimeinen ilmoittautumispäivä 28.08.2020

Sisältö

Koulutus tarjoaa perustiedot kirjallisuusterapiasta itsetuntemuksen lisääjänä ja ammatillisen kasvun menetelmänä. Koulutuksessa tutustutaan mm. luonto-kirjoittamisen terapeuttisuuteen sekä tanssi- ja liiketerapiaan.

Kirjallisuusterapiassa pyritään keskustelun, lukemisen ja kirjoittamisen avulla tukemaan ihmisen kasvua ja kehitystä. Kirjallisuusterapeuttiset menetelmät soveltuvat itsetuntemuksen ja henkilökohtaisen kasvun välineiksi, samoin kuin ammatillisen kasvun menetelmiksi työnohjauskäyttöön sekä erilaiseen asiakas- tai potilastyöhön, jossa työntekijän itsetuntemuksella on merkitystä. Kirjallisuusterapiaa käytetään ammatillisesti mm. mielenterveystyössä, vanhustenhuollossa, vankila- ja päihdetyössä, seurakunnissa, opetus- ja kasvatustyössä sekä kirjastojen ja oppilaitosten erilaisissa harrastuspiireissä. Kirjallisuusterapiaa käytetään monipuolisesti myös kaikissa ikäryhmissä: mm. lasten ja nuorten kanssa kouluissa ja laitoksissa, aikuisten kasvu- ja tukiryhmissä sekä vanhusten kanssa palvelutaloissa ja hoivakodeissa.


// Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja ammatillisen kasvun menetelmänä (15 op) -koulutuksen toteutus ja työskentelymuodot

Koulutus muodostuu viidestä kahden päivän koulutusosiosta, jotka sisältävät luentoja ja menetelmällisiä harjoituksia koulutuspäivien teemoihin liittyen. Koulutukseen liittyy myös itsenäistä työskentelyä: pohtiva referaatti ja loppuessee. Keskeinen työväline on oman kasvun seurantakirja.

Ohjelma
25.–26.9.2020 klo 9–16 (huom! aloitusta siirretty viikolla eteenpäin ennakkotiedoista poiketen (alkuperäinen ajankohta oli 18.–19.9.2020)
Johdanto kirjallisuusterapiaan, koulutuksen tavoitteet, rakenne ja suoritustavat. Luontokirjoittaminen. Oman kasvun kirjan aloitus.

23.–24.10.2020 klo 9–16
Narratiivisuus kirjallisuusterapiassa. Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen ja päiväkirja.

6.–7.11.2020 klo 9–16 (Huom! 6.–7.11.2020 opetus toteutetaan verkkokoulutuksena)
Kirjoittaminen ja lukeminen yhteisöllisenä toimintana. Kirjallisuusterapian ohjaaminen verkossa. Kirjalisuusterapian historia ja yhteydet muihin terapioihin.

20.–21.11.2020 klo 9–16
Sukupuoli, vanhemmuus ja kehollisuus identiteetin rakentajina. Tanssi- ja liiketerapia.

18.–19.12.2020 klo 9–16
Unet ja unelmat kirjallisuusterapiassa. Oman kasvun kirjojen esittely. Koulutuksen päätös.

Koulutus on Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry:n hyväksymä

Kouluttajat
Vastuukouluttajina kirjallisuusterapiaohjaaja ja kirjoittamisen tutkijatohtori Karoliina Maanmieli ja kirjallisuusterapiaohjaaja ja –kouluttaja Katri Kluukeri. Lisäksi kouluttajina dosentti Juhani Ihanus sekä tanssi- ja liiketerapeutti, joogaopettaja Annika Sarvela.

Kirjallisuusterapian koulutuspolku (yhteensä 90 op)
Tämä 15 opintopisteen laajuinen johdanto kirjallisuusterapiaan on kolmivaiheisen kirjallisuusterapiakoulutuksen ensimmäinen osa.
Halutessaan opiskelijat voivat hakeutua II-vaiheen koulutukseen (kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus 35 op), joka suunnitelmissa toteuttaa Joensuussa.

  • Kirjallisuusterapia henkilökohtaisen ja oman ammatillisen kasvun välineenä, Johdatus kirjallisuusterapiaan (15 op, ½ vuotta)
  • Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus (35 op, 1 vuosi)
  • Kirjallisuusterapeuttikoulutus (40 op, 1,5 vuotta)

Lisätietoja kirjallisuusterapiasta Suomen kirjallisuusterapiayhdistys ry:n nettisivuilta: kirjallisuusterapia.net/

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen Hakuneuvonta p. 013 244 3000 // hakuneuvonta@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Koulutussuunnittelija Minna Karjalainen, p. 050 430 4519, minna.karjalainen@riveria.fi

Kaikki täydennyskoulutukset