In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Hengitys työvälineenä // kesäyliopisto

Jaa
Etusivu > Täydennyskoulutukset > Hengitys työvälineenä // kesäyliopisto

Hengitys työvälineenä // kesäyliopisto

Aika ja paikka Torstai-perjantai 23.–24.3.2023, to klo 10–15.45 ja pe klo 9–14.45, Joensuu

Kouluttaja Fysioterapeutti, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja ja hengityskouluohjaaja ja -kouluttaja Minna Martin

Kohderyhmä Koulutus soveltuu terveydenhuollon ja ihmissuhdetyön ammattihenkilöille, jooga- ja pilatesohjaajille, laulunopettajille ja muille sellaisille ammattihenkilöille, joiden työssä hengitys tai sen vaikeudet ovat osa arkipäivää. Koulutus sopii myös niille em. työtä tekeville, joilla on itsellään haasteita hengityksen ja itsensä rauhoittamisen kanssa.

Hinta 345 €, arvonlisäveroton kesäyliopiston koulutus

Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.02.2023

Sisältö

Koulutuksessa opitaan mm. hengityksen ja vuorovaikutuksen yhteydestä, tutustutaan hengityskoulun perusharjoituksiin ja saadaan välineitä auttaa stressaantunutta ja ahdistunutta asiakasta. Koulutus sisältää luennon, keskustelua, kokemuksellista työskentelyä ja sen reflektointia. Luennolla tutustutaan hengityksen psykofysiologiaan ja hengityksen ja vuorovaikutuksen yhteyteen. Kokemuksellisessa osiossa tutustutaan hengityskoulun perusharjoituksiin. Osallistuja saa koulutuksesta välineitä esimerkiksi stressaantuneiden ja ahdistuneiden ihmisten auttamiseen. Hengityksen parissa työskentely tarjoaa myös keinoja vaikuttaa omaan työssä jaksamiseen.

Kumpaankin koulutuspäivään sisältyy luento-osuus, jossa käydään läpi hengityskoulun/psykofyysisen hengitysterapian perusteita (hengityksen fysiologiaa ja vuorovaikutuksen ja hengityksen välistä yhteyttä). Muu aika on kokemuksellista luoviin ja kehollisiin menetelmiin perustuvaa työskentelyä yksin, parin kanssa ja pienissä ryhmissä sekä näiden kokemusten reflektointia.  

Tavoite
Koulutuksesta saa välineitä itsensä ja toisen rauhoittamiseen, näkökulmia kehotietoisuuden kehittämiseen, kokemuksia siitä, miten hengitystavat ja vuorovaikutuskokemukset kietoutuvat yhteen.   

Ennakkovalmistautuminen
Oheisluettavaksi suositellaan (ei pakollinen) kirjaa Hengitä tämä hetki – hengitys ja lupa olla (Kirjapaja 2022). Koulutuksesta saa paremman otteen lukemalla edellä mainitun tai jonkun muun kouluttaja Minna Martinin kirjoittamista hengitys-aiheisista kirjoista. 

Kouluttaja 

Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen ja psykofyysinen psykoterapia) ja työnohjaaja. Ensimmäisiltä ammateiltaan Minna on fysioterapeutti ja liikuntaryhmien ohjaaja. Psykoterapian ja työnohjauksen ja lisäksi Minna tekee koulutustyötä ympäri Suomen kirjoittaen samalla ammatillista kirjallisuutta. Erityisesti psykofyysiset lähestymistavat, ryhmien kanssa työskentely ja kirjoittaminen ovat lähellä Minnan sydäntä. 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519


Ilmoittautumisaika on päättynyt, tiedustele vapaita paikkoja.

Apua ilmoittautumiseen
Kesäyliopisto p. 013 244 2540 // kesayliopisto@riveria.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

koulutussuunnittelija Minna Karjalainen | minna.karjalainen@riveria.fi | p. 050 430 4519

Kaikki täydennyskoulutukset