Riveria organisaatio, Tiedotteet

Riverialle opetus- ja kulttuuriministeriön kunniamaininta valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa

Perustelujen mukaan Riveria ansaitsee kiitosta siitä, miten se kehittää pohjoiskarjalaista elinkeinoelämää vahvassa yhteistyössä paikallisten yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverialle on myönnetty opetus- ja kulttuuriministeriön ja opetushallituksen järjestämässä ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailussa kunniamaininta. Opetus- ja kulttuuriministeriö toteaa Riverian työelämäyhteistyön ja opiskelijakuntatoiminnan olevan esimerkillistä. Huomionosoitus annettiin merkittävistä vahvuuksista verkostomaisessa toiminnassa ja vuorovaikutuksesta elinkeinoelämän kanssa.

Kunniamaininnan perusteluissa todetaan Riverian vahvan, maakunnallisen työelämäyhteistyön rakentuvan strategisiin ja systemaattisesti sijoitettuihin kumppanuuksiin. Elinkeinoelämä huomioidaan Riveriassa laajasti ja yhteistyöhön osallistuu kokohenkilöstö. Lisäksi työelämän tiimiauditointimalli vahvistaa työelämäyhteistyötä ja organisaation oman toiminnan laadun kehittämistä.

Riverian verkostoyhteistyö Pohjois-Karjalan muiden oppilaitosten kanssa on syvää, strategista ja palvelee opiskelijoita vaativasta erityisestä tuesta korkeakouluihin. Opiskelijatoiminta on Riveriassa osa organisaation kehittämistä, ja se on järjestetty erinomaisesti ja siihen osallistutaan laajasti. Perusteluissa todetaan työelämän olevan erittäin tyytyväinen kumppanuuteen Riverian kanssa.

Laatupalkintotilaisuus 2023

Palkinnot jaettiin tiistaina 14. marraskuuta Kotkassa järjestetyssä Ammatillisen koulutuksen seminaarissa. Laatupalkintoa haki 11 koulutuksen järjestäjää, joista palkittiin Helsingissä toimiva AEL Amiedu ja Savonlinnassa toimiva Samiedu. Kunniamaininnan sai Riverian lisäksi Suomen Diakoniaopisto (SDO). Opetushallituksen mukaan hakemusten taso oli tänä vuonna erittäin korkea. 

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot myönnetään tunnustuksena toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Vuosittain vaihtuvilla painopistealueilla kiinnitetään huomioita koulutuspoliittisesti tärkeisiin teemoihin. Tänä vuonna kilpailun teema oli verkostomainen toimintatapa ja kumppanuudet ammatillisen osaamisen kehittämisessä.

”Ilman ulkoista palautetta toiminnan kehittäminen ei olisi mahdollista”

Riverian rehtorin Esa Karvisen mukaan jo pelkkä laatupalkintokilpailuun osallistuminen vaatii rohkeutta ja vahvaa uskoa omaan toimintaan, sillä kilpailussa on asetettava organisaatio avoimesti ulkopuolisten asiantuntijoiden arvioitavaksi.

– Loppujen lopuksi kysymys on halusta oman toiminnan kehittämiseen alueen opiskelijoiden ja työelämän parhaaksi. Se oli myös Riverian tarkoitus osallistuessa laatupalkintokilpailuun, Karvinen sanoo.

Laatupalkintotilaisuus 2023
Kuvassa yhtymävaltuuston puheenjohtajan Ville Toivanen (vas.) ja kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen.

Riverian pedagoginen johtaja Jatta Herranen odottaa mielenkiinnolla arviointiryhmän palauteraporttia kuntayhtymän vahvuuksista ja kehittämiskohteista.

– Ilman ulkoista palautetta toiminnan kehittäminen ei olisi mahdollista

Sekä Karvisen että Herrasen mukaan saumaton yhteistyö eri tahojen kanssa on aina ollut Riverian vahvuus ja toisaalta ainoa vaihtoehto tulokselliselle toiminnalle. Yhtymävaltuuston puheenjohtajan Ville Toivasen mukaan kehitettävää on vielä kumppanuuksien laadun syventämisessä.

– Nämä kumppanuudet näkyvät niin meille uusina opiskelijoina kuin opiskelijoille harjoittelupaikkoina ja tulevina työpaikkoina. Me tarvitsemme työelämää ja työelämä meidän tuottamiamme ammattilaisia, Toivanen totesi puheessaan.

Kunniamainintaa juhlitaan Riveriassa ainakin yhteisin kakkukahvein. Lisäksi pian alkava juhlavuosi antaa monta tilaisuutta juhlia myös tätä menestystä.

Jaa somessa: