Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Pasi Lehtonen
Tukea ja apua työllistymiseesi

Jaa
Etusivu > Riveria > Ura- ja työelämäpalvelut valmistuneelle > Tukea ja apua työllistymiseesi

Sinun ei tarvitse jäädä työnhaun kanssa yksin, saat tukea meiltä täältä Ura- ja työelämäpalveluilta myös valmistumisen jälkeen.

Työnhakusi tukena

Ohjaamot

Paikkakuntasi Ohjaamosta saat apua työpaikan etsintään, työhakemuksen tai CV:n päivittämiseen ja lisätietoa työllistymisen tukimuodoista. Täältä löydät ohjaamoiden tiedot ympäri Suomen:

Ohjaamot

Työllisyyspalvelut

Kuntien työllisyyspalvelut tarjoavat tukea ja ohjausta työttömille työnhakijoille. Ota rohkeasti yhteyttä oman kuntasi työllisyyspalveluihin.

TE-palvelut

Löydät paljon tietoa työllistymisesi tueksi TE-palveluiden sivuilta. Sieltä löydät avoimia työpaikkoja, voit asentaa itsellesi paikka- tai koulutusvahdin, tallentaa cv-netin ja tietoa työllistymistäsi tukevista koulutuksista.

Te-palvelut

Tukipalveluita työllistymiseen

Palkkatuki

Työnantajalle annettava rahallinen korvaus, kun työntekijällä on osaamisvaje työtehtäväänsä. Yleensä tulkitaan, että vastavalmistuneella on osaamisvajetta.

Lisätietoja

Rekrytointikokeilu

Kokeilun avulla työnantaja voi arvioida työntekijän soveltuvuutta työtehtävään ennen palkkasuhteen solmimista.

Lisätietoja

Työkokeilu

Työttömyyden aikana on mahdollista kokeilla työskentelyä uudella alalla tai mahdollisuuksia palata työmarkkinoille. Kokeilun ajalta maksetaan työttömyyskorvausta.

Lisätietoja

Työllistämisen kuntalisä Pohjois-Karjalassa

Kuntalisä on 350–360 euron suuruinen korvaus työnantajalle työllistämisestä, ja sitä voidaan myöntää enimmillään noin 2 800 euroa. Työllistämisen kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa.

Palkattu työntekijä voi olla esimerkiksi puoli vuotta työttömänä ollut nuori tai yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö.

Työllistämisen kuntalisä otetaan käyttöön pääosin yhtenäisillä periaatteilla seuraavissa kunnissa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Tohmajärvi ja Valtimo.

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työ- ja elinkeinotoimisto voi edistää osatyökykyisen työntekoa tällä tuella.

Lisätietoja

Työelämään tulevan muistilista

Kun saat työpaikan, on hyvä tietää omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Tämä video kertoo lyhyessä ajassa niistä tärkeimmät asiat:

Jos koet, että et kykene täysipainoiseen työhön

Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen

Osatyökykyisen tukena

Apua ammatinvalintaan

Jos olet vielä epävarma alastasi tai et tiedä, mitä haluat tulevaisuudeltasi, kannattaa jutella asiasta läheistesi tai muun henkilön kanssa, joka voisi tukea urasuunnitelmiasi.

Kannattaa muistaa, että mitä ikinä päätätkään tehdä, ei kyseessä ole lopullinen valinta.

Alaa saa ja joutuukin usein vaihtamaan työuran aikana.

Mikä on sinulle tässä vaiheessa riittävää, tartu siihen.

Se voi tuoda tullessaan uusia mahdollisuuksia.

Netistä pohdintaan löytyy paljon apua

Ammatinvalinta ja ura-testejä