In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Pasi Lehtonen
Tukea ja apua työllistymiseesi

Jaa
Etusivu > Riveria > Uraohjauspalvelut valmistuneelle > Tukea ja apua työllistymiseesi

Sinun ei tarvitse jäädä työnhaun kanssa yksin, saat tukea meiltä täältä Ura- ja työelämäpalveluilta myös valmistumisen jälkeen.

Työnhakusi tukena

Ohjaamot

Paikkakuntasi Ohjaamosta saat apua työpaikan etsintään, työhakemuksen tai CV:n päivittämiseen ja lisätietoa työllistymisen tukimuodoista. Ohjaamo tarjoaa ohjausta myös tulevaisuuden pohdintaan ja arjen asioihin. Täältä löydät ohjaamoiden tiedot ympäri Suomen:

Ohjaamot

Työllisyyspalvelut

Kuntien työllisyyspalvelut tarjoavat tukea ja ohjausta työttömille työnhakijoille.

Työllistämisen kuntalisä Pohjois-Karjalassa

Kuntalisä on 350–360 euron suuruinen korvaus työnantajalle työllistämisestä, ja sitä voidaan myöntää enimmillään noin 2 800 euroa. Työllistämisen kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa.

TE-palvelut

Löydät paljon tietoa työllistymisesi tueksi TE-palveluiden sivuilta. Sieltä löydät avoimia työpaikkoja ja tietoa työllistymistäsi tukevista koulutuksista.

Te-palvelut

Palkkatuki

Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut korvaa työnantajalle osan työttömän työnhakijan palkkauskustannuksista.​ Palkkatuen avulla sinun on mahdollisuus saada sellaistakin työtä, johon osaamisesi ei esimerkiksi vähäisen työkokemuksen takia ihan riitä tai sinulla on tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus.

Lisätietoja

Työkokeilu

Työttömyyden aikana on mahdollista kokeilla työskentelyä uudella alalla tai mahdollisuuksia palata työmarkkinoille. Kokeilun ajalta maksetaan työttömyyskorvausta.

Lisätietoja

Työnhakijaksi ilmoittautuminen ja työttömyysetuus

Jos jäät työttömäksi valmistumisen jälkeen, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Näin varmistat oikeutesi työttömyysetuuteen ja saat apua työnhakuun. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennen valmistumista.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan www.te-palvelut.fi -sivustolla, oma asiointi -palvelussa. Tarvitset ilmoittautumiseen verkkopankkitunnukset. Ilmoittautuminen on monivaiheinen, joten varaa ilmoittautumiseen riittävästi aikaa. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä avoimesti tilanteestasi ja tukitarpeistasi. Ohje työnhakijaksi ilmoittautumiseen löytyy täältä.

Työttömänä työnhakijana olet oikeutettu työttömyysetuuteen. Työttömyysetuutta haetaan Kelasta tai työttömyyskassasta. Pikaopas työttömyysetuuden hakemiseen löytyy täältä.

Jos koet, että et kykene täysipainoiseen työhön
Tie työelämään -verkkopalvelusta löydät tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen ja työllistymiseen

Osatyökykyisen tukena

 

Työelämään tulevan muistilista

Kun saat työpaikan, on hyvä tietää omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Tämä video kertoo lyhyessä ajassa niistä tärkeimmät asiat: