In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
OPVA 2021 strategiarahoitus opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen

Jaa
Etusivu > Riveria > Hankkeet ja kehittämistoiminta > Käynnissä olevat hankkeet > OPVA 2021 strategiarahoitus opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen

Ajankohta: 1.1.2021–31.12.2022

OPVA 2021 strategiarahoitus opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen

Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan ryhmämuotoisia opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (opva). Luodaan toimintamalli, jolla opva-tukea tullaan tarjoamaan Riveriassa tulevaisuudessa. Tavoitteena on opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen, yksilöllisten opintopolkujen toteuttaminen, oppimistulosten paraneminen sekä keskeyttämisen väheneminen.

Opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja voidaan järjestää tutkinnon perusteissa määrätyn lisäksi osana tutkintokoulutusta. Opva- opinnot suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan tarpeiden mukaisesti, ja tarkoituksena on, että opiskelija hankkii sellaista osaamista, joka antaa hänelle edellytykset osallistua tutkintokoulutukseen. Sovitut opinnot kirjataan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Lisäksi opiskelijaa voidaan tukea opiskelu- ja työelämätaitojen, ja elämänhallinnan kehittämisessä. Tukimuotoina ovat yksilöllinen tuki ja ohjaus sekä ryhmämuotoinen toiminta.

Toimintatapoja- ja sisältöjä kehitetään opetu- ja kulttuuriministeriön strategiarahoituksella, jonka tavoitteena on opetuksen ja ohjauksen laadun parantaminen.