In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kalitka-hanke – Portti karjalaisiin makuihin

Jaa
Etusivu > Riveria > Hankkeet ja kehittämistoiminta > Käynnissä olevat hankkeet > Kalitka-hanke – Portti karjalaisiin makuihin


Toteutusaika: 1.11.2018 – 28.2.2021

Kalitka-hanke – Portti karjalaisiin makuihin

Pohjois-Karjalan maakunnan ja Karjalan tasavallan ruokamatkailua kehittävä Kalitka-hanke etsii yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita jalostamaan yrityksensä karjalaiseen ruokaperinteeseen pohjautuvaa tarjontaa.

Hankkeen tavoitteena on

  • monipuolistaa karjalaista ruokakulttuuria hyödyntävien yritysten osaamista
  • kasvattaa karjalaisen ruokaperinteen tunnettuutta
  • lisätä ruokapaikkaa nälkäisten matkailijoiden vaihtoehtoja
  • kasvattaa matkailijatuloa Pohjois-Karjalassa sekä Karjalan tasavallassa.

Karjalainen ruokakulttuuri ei ole vain pataa tai piirakkaa. Karjalaisuus on myös raaka-aineita, valmistustapoja, palvelukulttuuria ja tarinoita. Kalitka-hanke tukee ruokaa tarjoavia ja tuottavia yrityksiä rajan molemmin puolin olemaan kiinnostavasti karjalaisia ja lisäämään ruokamatkailullista vetovoimaa.

Hankkeen toimenpiteitä

Hankkeen aikana selvitetään yrityksen liiketoimintaympäristön mahdollisuuksia, korostetaan karjalaiseen ruokaperinteeseen pohjautuvia vahvuuksia, syvennetään yritysten välistä yhteistyötä. Lisäksi hankkeessa toteutetaan toimenpiteitä, jotka tekevät alueen ruokapaikat helpommin löydettäväksi. Kehittäminen tapahtuu pääasiallisesti työpajojen sekä yrityksille tarjotun neuvonnan kautta. Matkoja lukuun ottamatta osallistuminen hankkeeseen on yrityksille maksutonta.

Suomalais-venäläisen Kalitka-hankkeen toimenpiteitä Pohjois-Karjalassa toteuttavat Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria sekä Forgis Oy. Venäläisiä kumppaneita on neljä kappaletta ja hanketta hallinnoi Institute of Economics of the Karelian Research Centre of the Russian Academy of Science. Hanke rahoitetaan rajanylittävää yhteistyötä edistävän Karelia CBC ohjelmasta.

Lisätietoja

Tarmo Wasenius
p. 050 460 3646, tarmo.wasenius@riveria.fi