In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
DiKATA

Digiosaaminen on uusi kansalaistaito!

Jaa

Digitaitoja

Ajankohta: 1.1.2019 – 31.3.2021

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito!

DiKATA on opetushallituksen rahoittama hanke, jonka tavoitteena on parantaa työikäisten digiosaamista. Digitalisaatiokehitys tuo mukanaan valtavasti uusia mahdollisuuksia työhön ja vapaa-aikaan, mutta vaatii myös jatkuvaa uuden oppimista esimerkiksi tiedonhaussa, tiedon muokkaamisessa ja jakamisessa sekä erilaisten laitteiden ja sovellusten käytössä. Hankkeessa tähän osaamistarpeeseen vastataan tarjoamalla kaikille avoimia ja maksuttomia digitaitokoulutuksia.

// Digiosaamisen perusteet -kurssi verkossa – ilmoittaudu mukaan nyt!

Haluatko oppia työssä ja vapaa-aikana tarvittavia digitaitoja omaan tahtiisi siellä, missä sinulle sopii? Haluatko digiosaamisestasi osaamismerkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi työnhaussa? Suorita verkossa maksuton Digiosaamisen perusteet -kurssi.

Aika ja paikka

12.10.2020 – 31.03.2021, verkkokurssi. Koulutukseen voi osallistua koska vain.

Kouluttaja

Digiosaamisen perusteet -kurssin laatijat ovat digipedagogiikka-alan huippuja Suomessa.

Kohderyhmä

Digiosaamisen perusteet -verkkokurssi on kaikille avoin. Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija.

Digitaitojen merkitys korostuu nykyisessä tietotyössä ja uutta opittavaa tulee jatkuvasti. Myös arjessa ja vapaa-aikana tarvitaan monenlaisia digitaitoja. Digiosaamisen perusteet -kurssilla etenemme rauhalliseen tahtiin, aloittaen alkeista ja siirtyen kohti vaativampaa digiosaamista. Oppiminen on tehty helpoksi ja hauskaksi monipuolisten tehtävien, visuaalisuuden ja pelillisyyden avulla.

Digiosaamisen perusteet -verkkokurssi tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella omaan tahtiin itselle sopivassa paikassa. Kurssilla perehdytään yleisimpien digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöön havainnollisten esimerkkien kautta. Erityisesti työelämässä oleville kurssi tarjoaa välineitä osaamiseen, ja ikäihmisille ja opiskelijoille kurssi tuo iloa ja innostusta digitaitojen harjoitteluun. Väylä digiosaamisen on tehty helpoksi ja kannustavaksi ja kynnys osallistua on todella matala.

Ilmoittaudu mukaan kurssille

Mitä ja miten?

Kurssille osallistuaksesi tarvitset vain kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, sähköpostiosoitteen ja pääsyn verkkoon. Kurssilla opit perusdigitaitoja ja verkossa asiointia sekä tietotyön turvallisia käytänteitä, medialukutaitoa, laitteiden hallintaa ja tavallisimpien toimisto-ohjelmien sujuvaa käyttöä. Kurssilla paneudutaan myös muun muassa tekijänoikeuksiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen sekä ajanhallinnan sovelluksiin. Opit myös viestintää ja vuorovaikutusta verkossa, sekä yhteisöllistä työskentelyä ja paljon muuta.

Kurssin viisitoista digitaito-osiota koostuvat opiskeltavasta sisällöstä ja tehtävistä ja jokaisen osion lopuksi on tentti, jonka suorittamista voit yrittää niin monta kertaa kuin haluat. Jokaisen kolmen taitotason sisällöt läpikäytyäsi ja niiden tehtävät hyväksytysti suoritettuasi saat osaamismerkin.

Kurssin eteneminen ja suorittamiseen kuluva aika

Voit edetä kurssin suorittamisessa omaan tahtiisi ja seurata edistymistäsi itse. Voit pitää taukoa ja kirjautua ulos ja palata kurssille myöhemmin. Kurssin suorittamiseen kuluva aika riippuu lähtötasostasi, mutta varaa kurssin suorittamiseen kunnolla aikaa vaikkapa erillisissä osissa.

Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi tunnukset ja kurssiavaimen, jolla pääset kirjautumaan kurssin oppimisympäristöön!

Miten sinä hyödyt?

Tämän verkkokurssin käytyäsi olet digiosaamisessasi jo pitkällä ja pystyt sujuvasti toimimaan digitaitoja vaativassa työssä. Digikonkareillekin kurssi antaa uutta tietoa ja kannustaa kertaamaan ja syventämään jo opittua. Kurssi soveltuu kaikille digiosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti lähes vasta-alkajille se antaa konkreettista osaamista, jonka voi heti laittaa käytäntöön.

Ilmoittaudu mukaan kurssille

 

// Digitaitokoulutuksia tallenteina

Syksyllä 2019 hankkeessa järjestettiin digitaitoverkkokoulutusten sarja, joka on saatavilla tallenteina koko hankkeen ajan. Aiheina koulutuksissa on muun muassa kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluja käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Koulutuksissa opitaan myös työelämän tärkeitä digitaitoja, kuten etäkoulutuksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Kurssitarjonnasta voi valita itselle sopivat aiheet ja katsoa koulutukset tallenteina omaan tahtiin.

Tutustu koulutustallenteisiin

 

// Hankkeen tavoitteet

DiKATA-hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä ja kestävä malli, jolla jokainen suomalaiset saavuttavat digiosaamisessa riittävät taidot. Jollekin riittää se, että selviää päivittäisestä asioinnista ja palvelujen hyödyntämisessä verkossa. Joku toinen taas tarvitsee syvällisempää tietoa ja osaamista, jotta elämän kaikki osa-alueet toimivat., eli teknologian integroituminen työhön ja vapaa-aikaan ja sen johtamat muutokset ovat arkipäivää.

DiKATA-hanke keskittyy työikäisten digitaalisiin perustaitoihin, joiden hallinta mahdollistaa työn tekemisen, työssä kehittymisen ja muun arjen sujuvuuden. Hankkeessa digitaidot ymmärretään nykyajan kansalaistaitoina, joiden oppiminen on jokaisen oikeus. Kouluksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat tarpeelliseksi kehittää omia digitaitojaan.