Riveria organisaatio, Tiedotteet, Kansainvälisyys

Riveria sopinut yhteistyöstä vietnamilaisen oppilaitoksen kanssa

Riveria ja vietnamilainen Hanoi College for Electro-Mechanics (HCEM) ovat sopineet 3.6.2023 viisivuotisesta yhteistyöstä.

HCEM on Vietnamin valtion omistama vuonna 1972 perustettu oppilaitos, joka on erikoistunut tekniikan ja talouden alan ammattilaisten kouluttamiseen tavoitteenaan tarjota osaavaa työvoimaa kansallisille ja kansainvälisille työmarkkinoille. HCEM:ssä on noin 3000 opiskelijaa ja 250 opetusalan työntekijää.

Riveria ja HCEM ovat sopineet pitkän tähtäimen yhteistyöstä seuraavilla osa-alueilla:

  • opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuus
  • hyvien käytäntöjen jakaminen
  • ammatillisen koulutuksen ja laadun kehittäminen
  • yhteistyö koulutus- ja työperäisessä maahanmuutossa.

”HCEM on korkeatasoinen ja arvostettu oppilaitos Hanoissa. Nyt tehty yhteistyösopimus mahdollistaa meille uusia avauksia yhdessä HCEM:n kanssa ja odotankin innolla, että pääsemme sopimaan yksityiskohtaisemmin yhteistyömme sisällöstä. Näin pystymme muun muassa hakemaan ratkaisuja maakuntamme osaajapulaan”, kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen.

Ensiaskeleet yhteistyölle otettiin opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Education Finland ‑ohjelman järjestämällä koulutusalan vienninedistämismatkalla Vietnamiin huhtikuussa. Mukana matkan järjestelyissä olivat myös Suomen ulkoministeriö sekä Business Finland. Muun muassa ministeriötason vierailuista koostuneen virallisen ohjelman lisäksi Riverialle oli järjestetty matkalle omaa ohjelmaa, johon sisältyi tapaamisia paikallisten oppilaitosten kanssa.

Riverian ja HCEM:n välinen yhteistyösopimus on matkan ensimmäistä satoa. ”Meillä on myös meneillään tunnusteluja joidenkin muiden vietnamilaisten oppilaitosten kanssa, joiden kanssa jatkamme keskusteluja mahdollisen yhteistyömme muodoista”, kertoo Esa Karvinen.

Lisätietoja antaa:
Riveria
Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja, rehtori
p. 050 327 8191, esa.karvinen@riveria.fi

Jaa somessa: