Riveria palkittiin kolmanneksi parhaasta menestyksestä valtakunnallisissa ammattitaitokilpailuissa – opiskelijat toivat Pohjois-Karjalaan kymmenen mitalia - Riveria
Riveria organisaatio, Tiedotteet, Taitaja

Riveria palkittiin kolmanneksi parhaasta menestyksestä valtakunnallisissa ammattitaitokilpailuissa – opiskelijat toivat Pohjois-Karjalaan kymmenen mitalia

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria on Suomen kolmanneksi parhaiten menestynyt oppilaitos vuoden 2023 valtakunnallisissa ammattitaidon SM-kilpailuissa. Taitaja-kilpailua järjestävä Skills Finland palkitsi Riverian opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa keskiviikkona 15. marraskuuta. Parhaiten kilpailuissa menestyi Tampereella toimiva Tredu ja toiseksi parhaana palkittiin Espoon seudun Omnia. Kisa oli tiukka, sillä Tredu sai 35, Omnia 31 ja Riveria 30 pistettä.

Taitaja2023-kilpailu järjestettiin toukokuussa Espoossa. Kilpailuun osallistui opiskelijoita 49 ammatillisesta oppilaitoksesta ympäri Suomen. Riverian opiskelijat toivat kilpailusta Pohjois-Karjalaan viisi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Palkittavat julkisti Skills Finland ry:n toiminnanjohtaja Marja Ekroth. Riverian pedagoginen johtaja Jatta Herranen kommentoi palkintoa tuoreeltaan:

– Tämä on meille tunnustus hyvin tehdystä työstä. Olemme todella ylpeitä opiskelijoistamme ja opetushenkilöstöstämme. Taitaja-kilpailujen isoin merkitys on tehdä ammatillista osaamista näkyväksi ja tarjota nuorille mahdollisuus näyttää osaamistaan ja myös intohimoaan oman alansa tekemiseen.

Herrasen mukaan Riveriassa on pitkät perinteet Taitaja-kilpailuissa. Kilpailujen tehtäviä hyödynnetään opetuksessa laajalti, mikä madaltaa opiskelijoiden kynnystä osallistua kilpailuun. Taitaja-toimintaan on myös muodostunut moniammatillinen yhteisö, jossa jaetaan pedagogista osaamista ja kilpailutoimintaan liittyvää tietämystä. Kilpailijoiden rekrytointiprosessi on selkeä ja mahdollisuudesta osallistua kilpailuun tiedotetaan kaikille opiskelijoille.

– Riveriassa olemme linjanneet, että jokaiselle meillä perustutkintoa opiskelevalle tarjoamme mahdollisuuden osallistua Taitajiin. Luotamme siihen, että arjen tekeminen ja taitojen oppimisen pedagogiikka tuottaa parhaan tuloksen, Herranen sanoo.

Seuraava Taitaja-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.–23.5.2024.

Lisätiedot:

Janne Lilja
opiskeluyhteisön kehittäjä
janne.lilja@riveria.fi
050 405 7758

Jatta Herranen
pedagoginen johtaja
jatta.herranen@riveria.fi
050 075 5305

Jaa somessa: