Tiedotteet

Riveria osallistuu Vantaan ampumisen johdosta järjestettävään suruliputukseen

Suomalainen kouluyhteisö kohtasi tiistaina surullisen tapahtuman. Vantaalla Viertolan koululla tapahtui aamulla ampumavälikohtaus, jossa menehtyi 12-vuotias lapsi ja kaksi 12-vuotiasta loukkaantui vakavasti. Poliisi on ottanut epäillyn 12-vuotiaan ampujan kiinni.

Tekoa on vaikea ymmärtää. Menehtyneen ja loukkaantuneiden läheisillä suru on varmasti suunnattoman suuri. He tarvitsevat nyt tukea, samoin koko kouluyhteisö. Sanat eivät riitä tunteiden tulkiksi: miksi näin?

Teko pysäyttää ajattelemaan yhteisön sekä toistemme kohtaamisen merkitystä. Pidetäänhän huolta opiskelijoistamme ja myös toisistamme. Kuunnellaan ja kysytään, ollaan kiinnostuneita opiskelijoistamme ja heidän hyvinvoinnistaan. Luodaan turvallinen ilmapiiri, jossa jokaisella on paikkansa ja jossa jokainen kokee arvostusta. Autetaanhan toisiamme tarvittaessa. Yhteisön tuki on arvaamattoman arvokas, jokaiselle meistä.

Ammattilaisten apua on myös aina saatavilla. Opiskeluhuollon palvelut auttavat opiskelijoita, työterveyshuollon palvelut tarvittaessa meitä henkilöstöä. Kukaan ei saa jäädä koskaan yksin ongelmineen.

Syvä osanotto menehtyneen lapsen omaisille ja voimia vakavasti loukkaantuneille sekä heidän läheisilleen. Järjestämme kaikissa Riverian toimipisteissä suruliputuksen keskiviikkona 3.4.2024 tämän surullisen tapahtuman johdosta.

Esa Karvinen
kuntayhtymän johtaja, rehtori

Jaa somessa: