Riveria on pääsemässä talouden ja toiminnan osalta tälle vuodelle asetettuihin tavoitteisiin - Riveria
Tiedotteet

Riveria on pääsemässä talouden ja toiminnan osalta tälle vuodelle asetettuihin tavoitteisiin

Yhtymähallituksen kokouksesta kantautuu positiivisia terveisiä talouden lisäksi myös hankerahoituksen ja ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun osalta.

Riverian toiminnallisia ja taloudellisia tuloksia on tarkasteltu johtoryhmän kokouksessa 9. lokakuuta uuden organisaatiorakenteen mukaisesti tulosalueittain. Kuntayhtymän johtajan, rehtorin Esa Karvisen mukaan näyttää siltä, että yhtymävaltuuston asettamiin sitoviin tavoitteisiin tullaan tänä vuonna pääsemään.

Sekä oppivelvollisten että jatkuvan oppimisen opiskelijoiden osalta opiskelijavuosia, tutkintoja ja tutkintojen osia on syntynyt syyskuun loppuun mennessä odotusten mukaisesti. Talousarviossa 2023 asetetut tavoitteet 5,5 tuhannesta opiskelijavuodesta ja 1 849 tutkinnosta tullaan saavuttamaan.

Syyskuun tuloksen perusteella laadittu tulosennuste osoittaa, että 6,1 miljoonan euron vuosikatetavoite tullaan ylittämään. Investointeihin varattu 8 miljoonan euron investointimääräraha riittää vuoden aikana jo toteutettuihin, käynnistettyihin ja suunnitteilla oleviin investointeihin.

Tilanne luo hyvät puitteet myös tulevan vuoden talousarvion suunnittelulle.

– Pääsemme tekemään tulevaa talousarviota talouden ja toiminnan suhteen turvallisin mielin, Karvinen toteaa.

Paikka laatupalkintofinaaliin ja rahoitusta vietnamilaisten oppisopimukseen

Riveria on edennyt ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun finaalivaiheeseen. Arviointiryhmä suoritti Riveriassa ulkoisen arvioinnin, johon osallistui noin 70 riverialaista yhteistyökumppaneineen. Laatupalkintokilpailun tulokset julkistetaan Kotkassa 14. marraskuuta opetus- ja kulttuuriministeriön seminaarin yhteydessä.

Vietnamista Pohjois-Karjalaan – koulutusta ja työperäistä maahanmuuttoa on saanut myönteisen rahoituspäätöksen AIKO-ohjelmasta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio 39 347 euroa, josta avustus enintään 80 prosenttia.

Hanke vastaa Pohjois-Karjalan työvoimapulaan käynnistämällä kehitysprosessin toimintamallin rakentamiseksi Vietnamista rekrytoitavalle työvoimalle oppisopimuksen kautta työllistymiseen. Hanke toteutetaan ajalla 1.10.2023–31.3.2024.

Riverian yhtymähallituksen kokouksen esityslistan ja pöytäkirjan löydät täältä.

Jaa somessa: