Hius- ja kauneudenhoitoala, Kulttuuriala, Taideteollisuusala, Tekstiili- ja muotiala - Työelämäyhteistyö

Riveria Muotipäivä keräsi mukavan yleisön Iso Myyhyn – katso kuvat!

Rivera ja Kauppakeskus Iso Myy järjestivät yhteistyössä historian ensimmäisen Riveria Muotipäivän perjantaina 12. huhtikuuta 2024. Tapahtuma on osa Riverian eli Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän 60-vuotisjuhlavuotta, ja sillä haluttiin juhlia kädentaitoja ja ammatillista koulutusta. Ilman niitä kun ei olisi muotiakaan.

Toiveissa on tapahtumatuottajan Sanna Heinosen mukaan tehdä muotinäytöksestä vuosittainen perinne.

– Iso Myy on tapahtumapaikkana loistava, koska siellä tavoitetaan paljon ihmisiä.

Koko tapahtuma oli vahvasti opiskelijoiden rakentama. Lavan rakensivat Riverian lavasterakentajaopiskelijat ja äänentoistosta vastasivat Outokummun media-alan opiskelijat. Mallien meikit ja kampaukset loihtivat Riverian hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat.
Illan päänumero olivat tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden suunnittelemat ja valmistamat asut, jotka oli kaikki tehty kierrätysmateriaaleista. Niiden lisäksi tapahtumassa esiteltiin Iso Myyn vaateliikkeiden kevät- ja kesämuotia.

Riverian tekstiili- ja muotialan opettajan Marja Ilosen mukaan kierrätys on tekstiili- ja muotialan opetuksessa tärkeässä osassa.

– Materiaaleja käydään yhdessä kirpputoreilta ja kierrätysmyymälöistä. Lisäksi saamme jonkin verran lahjoituksia, Ilonen kertoo.

Ilosen mukaan opiskelijat ovat hyvin luovia ja taitavia tekijöitä, joilla on jokaisella oma, vahva visio.

– Heidän työskentelyään tämän näytöksen tiimoilta on ollut hienoa seurata. He ovat lähteneet mukaan hyvin innokkasti ja ennakkoluulottomasti. On tärkeää, että he pääsevät tekemään tällaista yhteistyönä tehtävää tapahtumaa.


Tutustu Riverian tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden luomuksiin!

Reetta Riissanen
Essi Turtia
Rea Kinnunen
Leo Kirves
Eleonora Sologubova
Mea Lötjönen
Anastasiia Kulichkova
Kati Nuutinen
Riitta-Kaisa Kuronen
Ruusu-Maria Markkanen

Jaa somessa: