Opiskelijatarina

Otso Laakkosella riittää vauhtia – Kilpailu-urheilija ja Taitaja-menestyjä valmistui Riveriasta huippunopeasti koneenasentajaksi

– Olen ollut pienestä asti tekemässä ukkini yrityksessä maansiirtoon ja muovikoneisiin liittyen yhtä sun toista. Sen myötä olen oppinut olemaan oma-aloitteinen ja haluan oppia uutta. Siitä on ollut paljon hyötyä myös opinnoissa, kertoo Otso.

Oppimista työpaikalla urheilun ohessa

Otson opinnot ovat edenneet pääosin työpaikalla oppimisen kautta koneenasentajaksi Mantsisella – ensin oppisopimuksella ja sitten vakituisena työntekijänä.

­– Opintojen, työelämän ja urheilun sovittaminen viikon rytmiin on sujunut Riveriassa hyvin, toteaa Otso.

Joensuun Urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen huippu. Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti.

– Olen kilpaillut TeamGym-lajissa viisi vuotta sekä SM- ja EM-tasoilla. Se on joukkuelaji, jossa tärkeitä asioita ovat vauhdin, voiman ja tekniikan toimiminen kokonaisuutena, kertoo Otso.

– Olemme pärjänneet joukkueena hyvin ja voittaneet kolme SM-kultamitalia. Onhan se vaatinut itseltä aktiivisuutta, kun olen ollut maanantaista perjantaihin töissä ja treenejä on ollut tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuisin Urheilutalolla, toteaa Otso.

Lisäksi Otsolla on ollut omia iltatreenejä.

– Olen saanut sovittua hyvin koneenasennuksen opettajien kanssa, miten edetään opinnoissa. Y-aineiden kanssa piti hieman sovitella aikatauluja, mutta hyvin nekin hoituivat, kertoo Otso.

Taitaja2023-kilpailu – opintoja ja työelämää varten

Otso on kilpaillut voimistelussa ja maastopyöräilyssä useampia vuosia, joten kisakokemuksia on SM- ja EM-tasolta. Taitaja oli kuitenkin erilainen kilpailu, jossa Otso oli mukana ensimmäistä kertaa. Hän sai Koneenasennus ja kunnossapito -lajissa hopeaa.

– Omasta kilpailu-urasta oli hyötyä itse kilpailussa mutta kyllä se toi myös toisenlaista jännittämistä. Mutta nyt sekin on koettu, toteaa Otso.

Taitaja-kilpailuun Otsoa innosti se, että edellisenä vuonna Riverialle oli tullut samassa lajissa hopeaa ja pronssia.

– Opiskelun myötä oli mahdollista ajatella, että olisin mukana Suomen Top-kolmosessa tältä alalta. Kun opettaja kysyi halua lähteä kilpailemaan, olin täysillä mukana, kertoo Otso.

– Kilpailusta jäi tosi hyvä fiilikset ja siinä kannattaa keskittyä omaan tekemiseen. Ensimmäisenä päivänä meinasi vähän stressata, kun ympärillä oli kameroita ja tuomareita. Toinen päivä oli mukava ja pystyi keskittymään omaan tekemiseen. Kolmas päivä meni tuttujen juttujen parissa, joita on tehnyt lähes joka päivä Mantsisella, kertoo Otso.

Tulevaisuus

Suomen armeija odottaa Otsoa vuoden 2024 alussa.

– Se voisi mahdollistaa myös tulevaisuuden ammatin. Ammattikorkeakoulu konetekniikassa voisi olla myös yksi hyvä vaihtoehto, kertoo Otso.

Urheiluakatemian palkitsemistilaiisuus
Otso Laakkonen palkittiin Urheiluakatemian valmennuksessa olleena Riverialaisena.  Otso kuvassa kolmantena vasemmalta.

Jaa somessa: