Liiketoiminta-ala - Ammattitutkinto, Opiskelijatarina, Aikuinen

Oppisopimuksella monipuolisiin liiketoiminnan työtehtäviin

– Päätin hakea liiketoiminnan ammattitutkinnon koulutukseen. Samalla huomasin, että Pyhäselän Oma osuuskunnalla oli tarve osaajasta, joka tuntui sopivan hyvin minulle, kertoo Maria Päivinen.

Maria on toiminut aiemmin lähihoitajana vanhustyön ja varhaiskasvatuksen puolella. Luovan alan opinnot kiinnostivat ja Maria valmistui Karelia-amk:sta graafiseksi suunnittelijaksi 2016.

– Esikoinen syntyi 2017 ja kuopus 2019. Olin lasten kanssa kotona useamman vuoden ja tuona aikana tein graafikon hommia kevytyrittäjänä, kertoo Maria.

Marialla oli edelleen innostusta kouluttautua lisää ja hän aloitti opinnot liiketoiminnan ammattitutkinnon parissa Riveriassa.

Opiskelu Riveriassa

Koulutus toteutettiin oppisopimuksella ja opinnot kestivät 1,5 vuotta.

– Työn kautta oppiminen sopi minulle todella hyvin, ja sen takia opinnot sujuivat oikein mukavasti, toteaa Maria.

Oppisopimuskoulutuksessa saa samalla palkkaa ja uuden ammatin. Tosi hyvä diili!

Maria Päivinen

Marian nykyinen työnkuva on monipuolinen ja siihen kuuluvat mm. osuuskunnan jäsenasiat sekä markkinointiin liittyvät tehtävät.

– Voin todeta, että juuri tällainen monipuolinen työ on ollut haaveena. Nyt voin tehdä ammattitutkinnon myötä opittuja asioita sekä hyödyntää aiemmin hankittua graafikon osaamista. Kaikki päivät ovat erilaisia ja tekemistä riittää, kertoo Maria.

Maria suoritti opinnoissaan kolme tutkinnon osaa: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, assistentti- ja sihteerityön palvelut sekä markkinointiviestinnän toimeksiannon.

Kokemuksia oppisopimuksesta

Marian oppisopimusohjaaja Anu Louhelainen on toiminut Pyhäselän Oma osuuskunnassa toimitusjohtajana vuodesta 2016 saakka. Toimitusjohtajan tehtävien lisäksi hän hoitaa osuuskunnan omistamien Siihtalan vuokra-asuntojen hallinnoinnin sekä teknisen asiantuntijan tehtävät Kodinsilta Oy:ssä. Oma osuuskunta keskittyy tällä hetkellä pääsääntöisesti omien yritystensä liikejohdon konsultointiin.

– Marian panosta on tarvittu osuuskunnan ja tytäryhtiöiden hallinnointi- sekä markkinointitehtäviin ja siksi oppisopimus on toiminut tässä hyvin. Meille on ollut hyvä asia, että olemme saaneet Marian kautta sitä uusinta osaamista mm. toimistotyöhön liittyen kertoo Marian oppisopimusohjaajana toiminut Anu.

Pyhäselän Oma osuuskunnalla on ollut Riverian opiskelijoita työpaikalla oppimassa mm. rakentamisen ja pintakäsittelyn puolelta.

– On ollut hienoa tarjota Riverian opiskelijoille mahdollisuuksia oman osaamisen näyttämiseen ja homma on toiminut hyvin, toteaa Anu.

Pyhäselän Oma osuuskunta on Riverian kumppanuusyritys.

Alasta kiinnostuneelle

– Voin suositella, koska Riveriassa pystytään huomioimaan opiskelijan toiveet hyvin ja sen mukaan järjestämään opiskelu juuri oman tarpeen mukaan, toteaa Maria.

Kaksi naista turvakypärät päässä.

Kuva vasemmalla: Osuuskunnan rakennuttamien pienkerrostalojen rakennustyömaalla Siihtalassa loppuvuodesta 2021. Asuntojen markkinointi kuului yhtenä osana Marian (kuvassa oikealla) työnkuvaan oppisopimusaikana.

Kuva oikealla: Osuuskunnan jäsenretkellä Valamon luostarissa syksyllä 2022. Maria (kuvassa oikealla) vastasi jäsenretken järjestelyistä sekä toimi matkanjohtajana retkellä.

Jaa somessa: