Ajoneuvoala - Nuori, Oppisopimus, Opiskelijatarina

Opiskelutapojen yhdistelmänä oppisopimus ja OPVA

Kasperi Tolvanen opiskelee Riveriassa ajoneuvoalan perustutkintoa, ajoneuvotekniikan osaamisalaa. Hän oppii parhaiten tekemällä ja suorittaakin ammatillisia opintoja oppisopimuksella alan yrityksessä. Opintoihin kuuluviin ammattitaitoa täydentäviin aineisiin hän on saanut tukea mm. OPVA-opinnoista.

Kysyimme Kasperilta opiskelusta Riveriassa:

Missä suoritat oppisopimusta ja miten löysit työpaikan?

Olen ollut työelämässä oppimassa raskaankaluston puolella (kuorma-autot, rekat, pyöräkoneet, linja-autot, traktorit, kaivinkoneet ym.) Aloitin 2021 syksyllä ja nyt minulla on opinnot loppusuoralla. Suoritan opintoja oppisopimuksella ProTruck- yrityksessä Joensuussa. Isäni työskentelee yrityksessä ja olen ollut siellä myös kesätöissä aiemmin, joten kysyin sieltä paikkaa. Tiesin myös, että siellä on ollut monia Riverian opiskelijoita työelämässä oppimassa.

Miten opintosi ovat sujuneet?

Opinnot ovat sujuneet hyvin. Olen saanut suoraa ja rakentavaa palautetta ja opin parhaiten tekemällä. Ammatillisissa opinnoissa on ollut lähipäiviä noin pari kertaa kuussa.

Ammattitaitoa täydentävät opinnot (Y-opinnot) oli alun perin tarkoitus tehdä eRiveriassa verkko-opintoina. Elokuussa 2023 siirryin kuitenkin OPVA-ryhmään (opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot) tekemään y-opintoni loppuun. Saan tukea OPVA-opettajalta ja erityisopettajalta.

Millaista tukea olet saanut ja onko tuki ollut riittävää?

Työpaikalla tein aluksi töitä työparin kanssa ja sain hyvin tukea tarvittaessa. Pikkuhiljaa aloin työskentelemään myös itsenäisesti.

Riveriassa olen saanut tukea erityisopettajalta, omavalmentajalta, opolta ja OPVA-opettajalta. Tuki on ollut riittävää eli olen apua saanut, jos sitä olen tarvinnut.

Suosittelisitko oppisopimuskoulutusta muille?

Kyllä, sopii motivoituneille opiskelijoille, joilla on halua työllistyä ammattiin. Jos on motivaatiota opiskella, se onnistuu.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Haluan työllistyä omalle alalle tai jatkaa opintoja esimerkiksi hitsariksi, peltisepäksi tai pienkonepuolelle.

Mikä on OPVA?
Jokaisella ammatillisen koulutuksen opiskelijalla on oikeus saada tarvitsemaansa tukea ja ohjausta opintoihinsa. Riveria järjestää opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA), joiden avulla opiskelija vahvistaa valmiuksiaan.

Jaa somessa: