In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Nurmeksen asuntola

Jaa

Oppilaitoksen opiskelija-asuntola Pompannappi sijaitsee osoitteessa Koulukatu 16, jonne on noin 300 metriä koululta. Perustutkintoa suorittaville opiskelijoille asuntolassa asuminen on ilmaista. Asuminen asuntolassa edellyttää opiskelijalta säännöllistä koulunkäyntiä.

Asuntolan jokaisen solun keittiössä on neljän asukkaan yhteiskäytössä mikro, kahvinkeitin, sähköhella ja jääkaappi. Yhdessä solussa on yhteiskäytössä myös suihku/ wc. Yhteen asuinhuoneeseen majoittuu kaksi opiskelijaa. Asuntolaan majoittuvalla tulee olla mukanaan omat liinavaatteet, ruoanvalmistukseen käytettävä välineistö, ruokailuastiat jne. Asuntolassa on sauna, jota lämmitetään vähintään kerran viikossa.

Asuntolatoiminnalla on yhtenäiset ohjeet kaikissa koulutuskuntayhtymän asuntoloissa. Toimintaohjeiden rikkomisesta voi seurata asuntolasta erottaminen.

Huoneiden varustus

  • sängyt
  • kirjoituspöytä, tuolit
  • vaatekaapit
  • jääkaappi
  • mikroaaltouuni

Ota mukaan

  • tyyny ja peitto
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Jos tulet asuntolaan kesken lukukautta, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi asuntolaohjaajalle. Ilmoittaminen tapahtuu vuosittain kesäkuun loppupäivinä sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sähköisessä asuntolahakemuksessa tulee olla yhteystiedot ajan tasalla.

Asuntolaohjaaja sijoittaa asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen aikana. Asuntolaohjaaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Asuntolaohjaaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti su-to klo 14-22. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina. Asuntolaohjaajan työviikko on ollut su-to. Perjantai-iltaisin mahdollinen tarkastuskierros asuntolassa.

Asuntolaan voi saapua sunnuntaina klo 16 jälkeen. Asuntolasta on poistuttava perjantaisin klo 18:00 mennessä, jolloin ovet sulkeutuvat. Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä sovittava erikseen asuntolaohjaajan kanssa. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Vaatehuolto

Asuntolassa on pesula kuivaushuoneineen. Pesukoneen käyttökoulutusta antaa asuntolaohjaaja.

Verkkoyhteydet

Asuntolassa on nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Asuntolan asukkailla on mahdollisuus pelata sählyä, pöytätennistä, biljardia ja lautapelejä.  Koulun kuntosali on vapaasti asukkaiden käytössä. Tulevalle kaudelle on suunnitteilla myös laskettelu-, keilaus- ja uinti-iltoja Vuokatissa.

Vapaa-ajan toimintoja kehitetään lähtökohtaisesti asukkaiden omien toivomusten ja ideoiden pohjalta. Asukkaista koostuva asukastoimikunta pohtii mm. vapaa-aikaan liittyviä asioita. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa asuntolaohjaajan johdolla. Kannattaa olla aktiivinen ja tehdä rohkeasti ehdotuksia.
Asuntolaohjaajien johdolla järjestetään solupalavereja, joissa sovitaan yhteisistä toimintaperiaatteista, selvitellään ongelmatilanteita ja annetaan myös positiivista palautetta.

Asuntolapaikan hakeminen

Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä asuntolapaikkalomakkeella osoitteessa: www.riveria.fi/asuntolapaikka.
Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.