Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Niittylahden kampuksen asuntola

Anne Keränen
Niittylahden kampuksen asuntola

Anne Keränen
Niittylahden kampuksen asuntola

Jaa
Etusivu > Opiskelijalle > Opiskelu Riveriassa > Asuminen > Niittylahden kampuksen asuntola

Yhteisöllistä asumista Pyhäselän rannalla

Riverian perustutkinto-opiskelijat sekä valmentavan koulutuksen ja kansanopistolinjojen opiskelijat voivat hakea Niittylahden kampukselta asuntolapaikkaa lukuvuodeksi. Asuntolapaikka taataan ainoastaan kansanopistolinjojen opiskelijoille. Muille asuntolapaikat jaetaan tapauskohtaisesti saatavuuden mukaan.  Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Kansanopistolinjojen opiskelijoille asuminen asuntolassa on maksullista. Viikkomaksuun 150 e/viikko sisältyvät opetus, majoitus ja ruokailut. Opiskelija voi osallistua myös pelkästään opetukseen, jolloin viikkomaksu on 65 €/viikko.

Asuntolapaikan hakeminen

Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä asuntolapaikkalomakkeella osoitteessa: www.riveria.fi/asuntolapaikka.

Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Niittylahden vanha opisto

Niittylahden kampuksen päärakennuksessa on 48 asuntolapaikkaa. Suurin osa asunnoista on kahden hengen huoneita, joissa on oma suihku ja wc-tilat.

Keittiötilat löytyvät käytävien varrelta tai päädyistä. Muutamissa huoneissa myös wc-tilat ovat käytävien varrella. Kampuksella on lisäksi 2–3 huoneen soluja, joissa on omat suihku- ja wc-tilat sekä keittiöt.

Huoneiden varustus:

  • tyynyt, peitteet, päiväpeitteet
  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • lukulamput
  • roskakorit, verhot
  • sängyt ja patjat

 ​Ota mukaan:

  • liinavaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Asuntolassa on yhteensä kolme yhteistä tilaa, jotka on tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Yhteisten tilojen varustukseen kuuluu keittiö (jääkaappi, pakastin, hella, uuni, mikroaaltouuni, kahvinkeitin) ja yleinen tila (tv, dvd-soitin). Varustus saattaa vaihdella.

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan. Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi yhteisökasvattajalle.

Yhteisökasvattaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen jälkeen aikaisintaan viikon kuluttua majoittumisesta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin ensimmäisten päivien aikana. Yhteisökasvattaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisellä kouluviikolla. Yhteisökasvattaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma ja pe klo 8–16 ja ti–to klo 14–22. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottavasta syy asua opistolla viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä tehtävä kirjallinen anomus yhteisökasvattajalle. Jos olet alaikäinen, huoltajasi tekee anomuksen. Anomus on tehtävä jokaisesta viikonlopusta erikseen.

Vaatehuolto

Pyykinpesukone on kolmannen kerroksen vaatehuoltotilassa. Pyykinpesu on ilmaista.

Verkkoyhteydet

Kampuksella on langaton verkko, joten tietokoneen käyttö on mahdollista myös omassa asuinhuoneessa. Kampuksella on kaksi atk-luokkaa opetus- ja opiskelukäyttöön. Tietokoneluokka on avoinna klo 8.00–21.00. Saat tunnukset koneille lukuvuoden alussa. Koneiden käyttö edellyttää nettietiketin noudattamista.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Opiskelijoille on varattu runsaasti vuoroja liikuntahalliin ja kuntosaliin. Välineitä löytyy mm. sählyn, koripallon, sulkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Liikuntahallin kiipeilyseinää voi käyttää, jos vähintään yksi KTO-I-kurssin käynyt varmistaja on paikalla.

Kampus sijaitsee Pyhäselän järven rannalla, joten uimaan ja soutelemaan pääsee melkein suoraan kotiovelta. Kampuksella on oma kirkkovene, jolla voi testata ryhmän tiimitaitoja. Pihamaalla on iso nurmi- ja hiekkakenttä joukkuepeleihin ja nuotiopaikka illanviettoihin. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia löytyy läheltä Joensuusta.

Kampuksella on myös useita pianoja, mahdollisuus pelata pingistä ja muuta mukavaa. Kirjastossa on opintoihin liittyvää kirjallisuutta ja kevyempää tarjontaa vapaa-ajan tarkoituksiin. Opiskelijoiden käytössä on tietokoneita, joissa on ilmainen internetyhteys. Järjestämme myös omaa ohjelmaa ja illanviettoja. Rantasauna lämpiää opiskelijoille kaksi kertaa viikossa.