In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Niittylahden kampuksen asuntola

Anne Keränen
Niittylahden kampuksen asuntola

Anne Keränen
Niittylahden kampuksen asuntola

Jaa
Etusivu > Opiskelijalle > Opiskelu Riveriassa > Asuminen > Niittylahden kampuksen asuntola

Yhteisöllistä asumista Pyhäselän rannalla

Riverian perustutkinto-opiskelijat voivat hakea Niittylahden kampuksen asuntolapaikkaa lukuvuodeksi. Ensi sijaisesti Niittylahden kampuksen asuntolapaikat ovat tarkoitettu Niittylahden kampuksella opiskeleville. Asuntolapaikka taataan ainoastaan kansanopistolinjojen opiskelijoille. Muille asuntolapaikat jaetaan tapauskohtaisesti. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Kansanopistolinjojen opiskelijoille asuminen asuntolassa on maksullista. Viikkomaksuun 150 e/viikko sisältyvät opetus, majoitus ja ruokailut. Opiskelija voi osallistua myös pelkästään opetukseen, jolloin viikkomaksu on 65 €/viikko.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Mahdollisen karanteeniaikana ei ole mahdollista asua asuntolassa. Riverian päivittyvät ohjeet löydät täältä.  Seuraathan ajankohtaisia ohjeita koronatilanteesta myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta Matkustaminen ja koronaviruspandemia

 

Niittylahden vanha opisto

Niittylahden kampuksen päärakennuksessa on 48 asuntolapaikkaa. Suurin osa asunnoista on kahden hengen huoneita, joissa on oma suihku ja wc-tilat.

Keittiötilat löytyvät käytävien varrelta tai päädyistä. Muutamissa huoneissa myös wc-tilat ovat käytävien varrella. Kampuksella on lisäksi 2–3 huoneen soluja, joissa on omat suihku- ja wc-tilat sekä keittiöt.

Huoneiden varustus:

  • tyynyt, peitteet, päiväpeitteet
  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • roskakorit, verhot
  • sängyt ja patjat

 ​Ota mukaan:

  • liinavaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Asuntolassa on yhteensä kolme yhteistä tilaa, jotka on tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Yhteisten tilojen varustukseen kuuluu keittiö (jääkaappi, vedenkeitin, pakastin, hella, uuni, mikroaaltouuni, kahvinkeitin) ja yleinen tila (tv, dvd-soitin). Varustus saattaa vaihdella.

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan. Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi yhteisökasvattajalle.

Yhteisökasvattaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen jälkeen aikaisintaan viikon kuluttua majoittumisesta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin ensimmäisten päivien aikana. Yhteisökasvattaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisellä kouluviikolla. Yhteisökasvattaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma ja pe klo 8–16 ja ti–to klo 14–22. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottavatarve jäädä asuntolaan, on siitä tehtävä kirjallinen anomus Wilman kautta yhteisökasvattajalle. Jos olet alaikäinen, huoltajasi tekee anomuksen. Anomus on tehtävä jokaisesta viikonlopusta erikseen.

 

Vaatehuolto

Pyykinpesukone on kolmannen kerroksen vaatehuoltotilassa. Pyykinpesu on ilmaista.

Verkkoyhteydet

Kampuksella on langaton verkko, joten tietokoneen käyttö on mahdollista myös omassa asuinhuoneessa. Asuntolan asukkaiden käytössä olevat tietokoneet sijaitsevat toisen kerroksen aulassa.
Saat tunnukset koneille lukuvuoden alussa. Koneiden käyttö edellyttää nettietiketin noudattamista.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Opiskelijoille on varattu kaksi liikuntasalivuoroa viikossa ja kuntosali on vapaassa käytössä. Välineitä löytyy mm. sählyn, koripallon, sulkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Liikuntahallin kiipeilyseinää voi käyttää, jos vähintään yksi KTO-I-kurssin käynyt varmistaja on paikalla.

Kampus sijaitsee Pyhäselän järven rannalla, joten uimaan ja soutelemaan pääsee melkein suoraan kotiovelta. Pihamaalla on iso nurmi- ja hiekkakenttä joukkuepeleihin ja nuotiopaikka illanviettoihin. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia löytyy läheltä Joensuusta.

Kampuksella on myös useita pianoja, mahdollisuus pelata pingistä ja muuta mukavaa. Kirjastossa on opintoihin liittyvää kirjallisuutta ja kevyempää tarjontaa vapaa-ajan tarkoituksiin. Opiskelijoiden käytössä on tietokoneita, joissa on ilmainen internetyhteys. Järjestämme myös omaa ohjelmaa ja illanviettoja. Rantasauna lämpiää opiskelijoille kerran viikossa.