In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Minna Selkimäki
Merimiehenkadun asuntola, Joensuu

Jaa
Etusivu > Opiskelijalle > Opiskelu Riveriassa > Asuminen > Merimiehenkadun asuntola, Joensuu

Helppoa asumista Joensuun keskustassa Riverian opiskelijoille

Riverian opiskelija-asuntolat Joensuussa sijaitsevat Merimiehenkadulla ja Peltolankadulla. Asuminen opiskelija-asuntolassa on maksutonta.

Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan.

Etusijalla ovat alle 18-vuotiaat, ensimmäisen vuoden opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonloppuisin kotiin.

Merimiehenkadun asuntola sijaitsee Joensuun keskustassa. Asuntolassa on yhteensä 96 asuntolapaikkaa. Asuntolan asunnot ovat soluasuntoja. Kussakin solussa on kahdeksan kahden hengen huonetta. Solussa on yhteinen keittiötila, jonka varustukseen kuuluu liesi, uuni, kahvin- ja vedenkeitin. Keittiössä on myös ruokailupöytä ja tuolit sekä TV. Solussa on neljä WC:tä ja kaksi suihkua.

Huoneiden varustus

 • sänky
 • kirjoituspöytä, tuoli
 • vaatekaapit
 • jääkaappi
 • mikroaaltouuni

Ota mukaan

 • patja (80×200)
 • tyyny ja peitto
 • liinavaatteet
 • verhot
 • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Jos tulet asuntolaan kesken lukukautta, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi asuntolaohjaajalle.

Asuntolaohjaaja sijoittaa asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen aikana. Asuntolaohjaaja pitää kaikille asuntolan asukkaille infotilaisuuden asuntolasta ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Asuntolaohjaaja työskentelee asuntolassa pääsääntöisesti ma-to klo 14-22 ja pe klo 8-16. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

 • Asuntolaan saavutaan maanantaiaamuisin klo 7:00 alkaen, ovet suljettuina sunnuntaisin.
 • Asuntolasta on poistuttava perjantaisin klo 16:00 mennessä, jolloin ovet sulkeutuvat.
 • Mikäli sinulla on pakottavasta syystä tarve asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä sovittava erikseen asuntolaohjaajan kanssa. Jos olet alaikäinen, viikonloppuasumisesta sovitaan myös huoltajan kanssa.

Vaatehuolto

Pyykinpesukone on alakerran yhteisessä tilassa. Pyykkiä voi pestä ma-to klo 14-22. Pyykinpesu on ilmaista.

Verkkoyhteydet

Asuntolassa on nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Asuntoloissa on erilliset vapaa-ajan viettotilat, joissa on mm. biljardi- ja pingispöytä. Asuntolassa asuville opiskelijoille on järjestetty liikunta- ja kuntosalivuoroja sekä erilaista yhteistä toimintaa. Asuntolaohjaajien johdolla järjestetään solupalavereja, joissa sovitaan yhteisistä toimintaperiaatteista, selvitellään ongelmatilanteita ja annetaan myös positiivista palautetta.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Mahdollisen karanteeniaikana ei ole mahdollista asua asuntolassa. Riverian päivittyvät ohjeet löydät täältä.  Seuraathan ajankohtaisia ohjeita koronatilanteesta myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti: