In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lieksan asuntolat

Lieksan asuntolat

Lieksan asuntolat

Jaa

Lieksan asuntolat

Riverian opiskelijat voivat hakea Lieksasta asuntolapaikkaa lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolapaikat jaetaan tapauskohtaisesti saatavuuden mukaan, ensimmäisenä alaikäisille hakijoille.  Asuntolapaikasta ilmoitetaan valituille yhteishaun / joustavan haun opiskelijaksi ilmoittautumisen päätyttyä. Kesken lukuvuoden hakevien hakemukset käsitellään n. viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua.

Lieksassa on yhteensä 64 asuntolapaikkaa, joista 34 on sijoitettuna kerrostalossa sijaitseviin vuokra-asuntoihin Sammonkadulle, jossa asunnot ovat kaksioita tai kolmiota. Yhdessä huoneessa on paikka kahdelle opiskelijalle. 30 asuntolapaikkaa on sijoitettu Riverian omaan rivitalokiinteistöön Rauhalantielle. Molemmissa asuntoloissa keittiö- ja kylpyhuonetilat ovat yhteiset 4-6 opiskelijalle.

Huoneiden varustus:

  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • verhot
  • sängyt ja patjat

Ota mukaan:

  • liinavaatteet
  • täkki ja peitto
  • kylpy- ja käsipyyhe
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan. Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, toivomme, että ilmoitat tulostasi etukäteen asuntolaohjaajalle.

Asuntolaohjaaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen jälkeen, aikaisintaan viikon kuluttua majoittumisesta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin ensimmäisten päivien aikana. Kaikille asuntolan asukkaille järjestetään infotilaisuus asuntolasta, ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottava syy asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä aina ilmoitettava asuntolaohjaajalle. Jos olet alaikäinen, viikonloppu ja loma asumiseen tarvitaan lupa huoltajaltasi.

Vaatehuolto

Molemmissa asuntoloissa on oma pesutupa, josta opiskelijat voivat itse varata ajan pyykin pesulle. Rauhalantien asuntolan pyykkikone on automatisoitu ja siihen ei tarvitse omia pesuaineita, vaan asuntolaohjaaja huolehtii, että koneessa on pesuainetta.

Verkkoyhteydet

Molemmissa asuntoloissa on nettiyhteys, jota opiskelijat voivat käyttää.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Opiskelijoilla on mahdollisuus käydä edullisesti uimahallissa sekä kuntosalilla esittämällä opiskelutodistuksen. Jäähalli, uimahalli sekä liikuntahalli sijaitsevat vain 500 metrin päässä Sammonkadun asuntolasta. Kävelymatkan päässä on myös uimaranta, urheilukenttä, frisbeegolfrata sekä ulkoilureittiverkosto. Rauhalantieltä matkaa liikuntahallille ja koululle on noin 4 kilometriä.

Asuntolaohjaaja järjestää myös toimintaa ja hänelle voi esittää toiveita. Asuntolaohjaajan toimisto sijaitsee Rauhalantien asuntolassa.

Asuntolapaikan hakeminen

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Mahdollisen karanteeniaikana ei ole mahdollista asua asuntolassa. Riverian päivittyvät ohjeet löydät täältä.  Seuraathan ajankohtaisia ohjeita koronatilanteesta myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä seuraavasti: