Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lieksan asuntola

Lieksan asuntola

Lieksan asuntola

Jaa

Lieksan koulutusyksikkö sijaitsee alle kilometrin päässä

Riverian opiskelijat voivat hakea Lieksasta asuntolapaikkaa lukuvuodeksi. Asuntolapaikat jaetaan tapauskohtaisesti saatavuuden mukaan, ensimmäisenä alaikäisille hakijoille. Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä asuntolapaikkalomakkeella osoitteessa: www.riveria.fi/asuntolapaikka. Asuntolapaikasta ilmoitetaan valituille yhteishaun / joustavan haun opiskelijaksi ilmoittautumisen päätyttyä. Kesken lukuvuoden hakevien hakemukset käsitellään n. viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Asuntolaan ei voi saapua ilman myönteistä päätöstä. Lemmikkien pitäminen asuntolassa ei ole sallittua, mutta asuntolaohjaajan kanssa työskentelee aika ajoin yksi tai kaksi koiraa, joita opiskelijoilla on myös mahdollista ulkoiluttaa ja rapsutella.

Lieksassa on 62 asuntolapaikkaa sijoitettuna vuokra-asuntoihin. Asunnot ovat kaksioita tai kolmiota, ja yhdessä huoneessa on paikka kahdelle opiskelijalle. Keittiötilat ja wc-tilat ovat yhteiset 4-6 opiskelijalle.

Huoneiden varustus:

  • kirjoituspöydät, tuolit
  • vaatekaapit
  • verhot
  • sängyt ja patjat

Ota mukaan:

  • liinavaatteet
  • täkki ja peitto
  • kylpy- ja käsipyyhe
  • henkilökohtaiset hygieniatuotteet
  • ruuan valmistukseen tarvittavat astiat sekä ruokailuvälineet

Majoittuminen

Asuntolaan majoittumisesta ilmoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Majoittua voi myös sopimuksen mukaan. Jotta majoittautuminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, toivomme, että ilmoittaisit tulostasi asuntolaohjaajalle

Asuntolaohjaaja on sijoittanut asukkaat huoneisiin asuntolapaikkahakemuksissa esitettyjen toiveiden pohjalta. Toiveita voi esittää myös majoittumisen jälkeen aikaisintaan viikon kuluttua majoittumisesta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin asumiseen liittyviin kysymyksiin ensimmäisten päivien aikana. Kaikille asuntolan asukkaille järjestetään infotilaisuus asuntolasta ensimmäisellä kouluviikolla. Asuntola on suljettu viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Mikäli sinulla on pakottava syy asua asuntolassa viikonloppuna tai syys-, joulu- tai talviloman aikana, on siitä tehtävä kirjallinen anomus asuntolaohjaajalle. Jos olet alaikäinen, huoltajasi tekee anomuksen. Anomus on tehtävä jokaisesta viikonlopusta erikseen.

Vaatehuolto

Jokaisessa talossa on oma pesutupa, josta opiskelijat voivat itse varata ajan pyykin pesulle.

Verkkoyhteydet

Asunnoissa on omat nettiyhteydet, jotka on tarkoitettu koulutehtävien tekoon.

Liikuntamahdollisuudet ja vapaa-ajantoiminta

Opiskelijoilla on mahdollisuus käydä maksuttomasti uimahallissa sekä kuntosalilla opiskelutodistuksen esitettyään. Jäähalli, uimahalli sekä syksyllä 2018 valmistuva liikuntahalli sijaitsevat vain 500 metrin päässä asuntolasta. Kävelymatkan päässä on myös uimaranta, urheilukenttä, frisbeegolfrata sekä ulkoilureittiverkosto.

Asuntolaohjaaja järjestää myös toimintaa ja hänelle voi esittää toiveita. Asuntolassa on yksi asunto, joka on tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Yhteisen tilan varustukseen kuuluu keittiö ja olohuone, jossa on TV, pelikonsoleita sekä lautapelejä. Asuntoon pääsee asuntolaohjaajan ollessa paikalla ja tila toimii myös asuntolaohjaajan toimistona.

Taloissa on myös taloyhtiön sauna, josta opiskelija voi hankkia oman vuoron.

Vuokranantaja

Asuntolan vuokranantajana toimii Pieliskodit Oy. Heiltä opiskelija voi pyytää esimerkiksi saunavuoron.

Jos sinulle ei myönnetty asuntolapaikkaa, voit ottaa yhteyttä Pieliskoteihin ja kysyä heitä vapaita vuokra-asuntoja.