In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Minna Selkimäki
Asuminen

Jaa

Mistä koti opintojen ajaksi?

Riverialla on opiskelija-asuntolat Joensuussa Merimiehenkadulla, Peltolankadulla ja Niittylahdessa sekä Valtimolla, Nurmeksessa, Lieksassa ja Kiteellä. Asuntolapaikan voi saada vuodeksi kerrallaan.

Etusijalla asuntolapaikan saamisessa ovat alle 18-vuotiaat ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Kansanopisto-opiskelijoille taataan aina asuntolapaikka.

Noudatamme Riverian asuntoloissa ohjaavan kasvatuksen ja yhteisökasvatuksen periaatteita. Asuntolan päätavoite on tukea opiskelua ja ohjata nuoria oman vastuun ottamiseen. Asuntoloissa järjestetään mm. liikunta- ja kuntosalivuoroja sekä elokuvailtoja.

Mitä asuntolassa asuminen maksaa?

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto-opiskelijoille (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat) ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Kansanopisto-opiskelijoille asuntolassa asuminen on maksullista. Asumisesta tehdään vuokrasopimus, johon on mahdollista hakea asumistukea.

Miten haen asuntolapaikkaa?

Kun olet saanut opiskelupaikan, voit hakea asuntolapaikkaa sähköisellä asuntolapaikkahakemuksella. Uudet opiskelijat saavat tarkemmat tiedot hakemiskäytänteistä opiskelijavalintakirjeessä. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Hae asuntolapaikkaa

Muut asumisvaihtoehdot

Opiskelijoille asuntoja vuokraa Joensuussa Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ja Outokummussa Kiinteistö Oy Kummun Kodit.

Myös vapailta markkinoilta löytyy kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Voit esimerkiksi kysyä asuntoa alueen kiinteistönvälittäjiltä, jättää ”halutaan vuokrata” -ilmoituksen alueen paikallislehtiin tai etsiä vuokrattavia asuntoja verkkopalveluiden kautta.

Katso myös