In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Minna Selkimäki
Asuminen

Jaa

Mistä koti opintojen ajaksi?

Riverialla on opiskelija-asuntolat Joensuussa Merimiehenkadulla, Peltolankadulla ja Niittylahdessa sekä Valtimolla, Nurmeksessa, Lieksassa ja Kiteellä. Asuntolapaikan voi saada vuodeksi kerrallaan.

Etusijalla asuntolapaikan saamisessa ovat alle 18-vuotiaat ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka tai huonot kulkuyhteydet, mutta joilla on kuitenkin mahdollisuus matkustaa viikonlopuksi kotiin. Kansanopisto-opiskelijoille taataan aina asuntolapaikka.

Noudatamme Riverian asuntoloissa ohjaavan kasvatuksen ja yhteisökasvatuksen periaatteita. Asuntolan päätavoite on tukea opiskelua ja ohjata nuoria oman vastuun ottamiseen. Asuntoloissa järjestetään mm. liikunta- ja kuntosalivuoroja sekä elokuvailtoja.

Mitä asuntolassa asuminen maksaa?

Asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinto-opiskelijoille (pois lukien työvoimapoliittisena koulutuksena opiskelevat) ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Kansanopisto-opiskelijoille asuntolassa asuminen on maksullista. Asumisesta tehdään vuokrasopimus, johon on mahdollista hakea asumistukea.

Miten haen asuntolapaikkaa?

Voit hakea asuntolapaikkaa opiskelijatietojärjestelmä Wilmassa (https://riveria.inschool.fi/). Wilman tunnukset saat vastaanottaessasi opiskelupaikan Riveriassa. Ohje asuntolapaikan hakuun: Asuntolapaikan-hakeminen-Wilmassa-opiskelijat. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea seuraavan vuoden asuntolapaikkaa maaliskuusta alkaen.

Kun tulet ulkomailta opiskelemaan ja asumaan Suomeen, sinun on noudatettava Suomen ulkoministeriön ja valtioneuvoston ohjeita maahan saapumisesta.

Mahdollisen karanteeniaikana ei ole mahdollista asua asuntolassa. Riverian päivittyvät ohjeet löydät täältä.  Seuraathan ajankohtaisia ohjeita koronatilanteesta myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Muut asumisvaihtoehdot

Vuokra-asuntoja voi kysyä opiskelupaikkakunnittain:

Asuntolan toimintaohje ja järjestyssäännöt

 

Katso myös