VALMA

Tukea ammatinvalintaan ja opintoihin hakeutumiseen! Valma sopii paitsi nuorille peruskoulun päättäneille, myös alanvaihtajille ja maahanmuuttajille.

VALMA

Valma on lukuvuoden mittainen koulutus niille, joilla peruskoulu on suoritettu mutta ammatti puuttuu.

Jaa
Etusivu / Opiskelemaan / VALMA

VALMA – ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus 60 osp

Koulutuksen kesto 21.8.2017–1.6.2018

Valmentavan koulutuksen eli Valman avulla parannat mahdollisuuksiasi aloittaa opinnot ammatillisessa perustutkinnossa. Tuemme jokaista yksilöllisesti sen mukaan, minkälaista tukea tarvitset. Autamme sinua kiinnostaviin ammattialoihin tutustumisessa ja oman alasi löytämisessä. Kun olet tutustunut eri aloihin ennen opintoihin hakeutumista, voit olla varmempi päätöksestäsi. Valmassa voit korottaa peruskoulun arvosanoja tai kehittää opiskelutaitojasi, mikä parantaa mahdollisuuksia päästä opiskelemaan unelmiesi ammattia. Jo Valman aikana voi olla mahdollista siirtyä tutkinto-opiskelijaksi tai aloittaa oppisopimusopiskelu.

Kenelle?

  • Olet peruskoulun päättänyt ja tarvitset parempia opiskeluvalmiuksia sekä ohjausta ja tukea koulutuksen
    ja ammatin valinnassa tai
  • Olet aikuinen ja tarvitset lisää valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Olet esimerkiksi maahanmuuttaja, alanvaihtaja tai haluat kouluttautua uudelleen.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun suorittaneille nuorille ja aikuisille sekä maahanmuuttajille, joilla ei ole toisen asteen ammatillista tutkintoa.

Koulutuksen sisältö, 60 osp

  • Tutustuminen ja hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen
  • Opiskelutaidot
  • Peruskoulun arvosanojen korotus:- suomen kieli- matematiikka- englanti ja ruotsi
  • Työssäoppiminen
  • Muita opintoja mm. hygieniapassi, liikunta, kädentaidot
  • Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opiskelija voi siirtyä jo Valma-koulutuksen aikana suorittamaan ammatillista perustutkintoa, mikäli vapaa opiskelupaikka löytyy.

Koulutukseen kuuluu työssäoppimista ja eri ammattialoihin tutustumista.

Hakeminen

Hakuaika syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen on 22.5.–24.7.2018. Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakijat kutsutaan haastatteluun. Maahanmuuttajille on kielitesti. Koulutukseen voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta lukuvuoden aikana muuna kuin VALMA-koulutuksen yhteis- tai lisähaun aikana. Lisää hakemisesta ja valintaperusteista.

Kustannukset

Koulutus ja ruokailu ovat maksuttomia. Opiskelija voi hakea opintoihin opintotukea. Opiskelija voi saada kotouttamis- tai opintotukea. Opiskelupaikka on  Joensuussa Niskalan (Joensuun keskustassa) tai Niittylahden kampuksella (15 km Joensuusta). Joensuusta pääsee bussilla suoraan Niittylahteen opiston pihaan. Voit myös asua maksuttomasti asuntolassa. Lue lisää asumisesta.

Lisätietoja

Hakuneuvonta neuvoo mielellään hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Apua ja ohjeita saa sähköpostilla osoitteesta hakuneuvonta@riveria.fi tai puhelimitse 013 244 3000.