123RF
Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Joensuu, Valtimo
Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Metsuri-metsäpalveluiden tuottaja saa työssään nauttia ulkoilmasta ja monipuolisista metsänhoitotöistä.

Joensuu, Valtimo
Jaa
Etusivu > Opiskelemaan > Perustutkinnot > Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Metsäalan perustutkinto, metsätalouden osaamisala

Metsänhoitotöiden moniosaajaksi!

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja on erityisesti metsänhoitotöiden moniosaaja. Työt vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Pienkoneiden lisäksi metsuri-metsäpalvelujen tuottaja voi työskennellä ajokoneella. Hän voi erikoistua erikoispuiden kaatoon, puuenergiapalveluihin tai vaikkapa matkailualalle tarjoamaan monikäytön palveluja.

Kenelle?

Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus työskennellä luonnossa. Kiinnostuksen mukaan voi valita metsien monimuotoon tai perinteisiin metsätöihin keskittyvää työtä.

Mihin työllistyn?

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana työskentelet itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä metsänhoito- ja puunkorjuupalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Sovellunko alalle?

Tehtävät vaativat sinulta kiinnostusta metsäluontoon ja ympäristökysymyksiin. Työ edellyttää hyvää terveyttä ja kuntoa sekä halua työskennellä ulkona. Itsenäinen työskentely muiden omaisuuden parissa vaatii vastuullisuutta.

Koulutuksen sisältö

  • metsätalouden perusteet
  • metsänhoitotyöt
  • puunkorjuutyöt
  • metsien monikäyttöön liittyvät työt
  • työmaiden suunnittelu, hinnoittelu ja omavalvonta
  • yritystoiminnan suunnittelu
  • metsätraktorin käyttö

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja ammattiin valmistumisen kestoon vaikuttaa aiempi osaaminen. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koulutuksen aikana merkittävästi.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee koulumatkoista ja muutaman opiskelukirjan hankinnasta. Opiskelijalla tulee olla maastokelpoinen vaatetus. Lisäksi on mahdollisuus lunastaa itselleen opiskeluaikaiset pakolliset turvavarusteet, jolloin niistä tarvitsee maksaa vain puolet alkuperäisistä kuluista.

Hakeminen

Tämä osaamisala ei ole mukana Yhteishaussa 2019.