Mediapalvelujen toteuttaja, äänituotanto

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Opiskelemaan > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, äänituotanto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, AV-viestinnän osaamisala
// Äänen osaamispolku

Kouluttaudu äänituotannon ammattilaiseksi

Äänituotannon ammattilaisena teet töitä esimerkiksi äänittäjänä, miksaajana ja editoijana. Työskentelet studiossa, radiossa, televisiossa jne. Ääntä on monessa paikassa.

Kenelle?

Äänituotanto on sinulle jos olet luova, kekseliäs ja yhteistyökykyinen tyyppi. Sinulla on taiteellista näkemystä, ilmaisullista kykyä, musikaalisuutta – sekä tietenkin hyvä kuulo. Tulet toimiin teknisten laitteiden lisäksi myös ihmisten kanssa.

Opintojen sisältö:

 • äänen käyttäytyminen ja akustiikka
 • analoginen ja digitaalinen studiotekniikka
 • äänitys- ja mikrofonitekniikat sekä soitintuntemus
 • tuotannonhallinta
 • ääni-ilmaisu
 • monikanavaääni

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Riverian äänituotannon opiskelijana äänistudio tulee sinulle tutuksi ja pääset kerryttämään osaamistasi tekemällä runsaasti äänituotannon harjoitustöitä sekä oikeita asiakastöitä.  

AV-viestinnän opintoihin kuuluvat myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Mihin työllistyn?

Työelämässä voit kulkea esimerkiksi äänittäjän, miksaajan tai editoijan nimellä. Äänen ammattilaisia tarvitaan ääniteteollisuuden palveluksessa, mutta myös elokuva-, tv-, radio- ja videotuotantojen parissa.

Media-alan koulutuksella on laajat työelämäverkostot ympäri Suomen ja sinulla on mahdollisuus saada alan osaamista myös kansainvälisissä vaihdoissa. Media-alalla toimivat soveltavat tietojaan ja taitojaan monipuolisesti alan erilaisissa työtehtävissä ja muuttuvissa työtilanteissa. Media-alalla toimivat ovat usein myös itsenäisiä yrittäjiä.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla tarjoamme mediatuotannon polkuja: 3D-tuotanto,Peliala, Teatteri- ja esitystekniikka, Äänituotanto sekä Video- ja radiotuotanto.

Huom! Polkuihin ei haeta suoraan, vaan hakukohteena on:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala.

Kaikilla poluilla saat vahvan mediaosaamisen juuri tämän osa-alueen sisällöistä. Media-alan työtehtävissä tarvitaan sekä ammatillisia moniosaajia että erityisosaajia. Opinnoissa otat haltuun myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Media-ala ja kuvallinen ilmaisu

Pääsy- ja soveltuvuuskoe sisältää:

 • Haastattelu ja ennakkotehtävä 0-10 p.
 • Pääsykokeen yhteydessä sinun tulee laittaa audiovisuaalisen viestinnän polut (Video- ja radiotuotanto, 3D-tuotanto, Peliala, Esitys- ja teatteritekniikka, Äänituotanto) toiveittesi mukaiseen järjestykseen.
 • Kutsu ja tiedot ennakkotehtävästä lähetetään Opintopolkuun antamaasi osoitteeseen, joten jos osoitteesi vaihtuu hakuaikana, muista päivittää osoitetiedot järjestelmään.
 • Koe on yksipäiväinen, joten saat kutsun vain toiseen koepäivään.

Aika

2.5.2019 klo 08:00-3.5.2019 klo 16:00

Paikka

Riveria, Outokummun koulutusyksikkö, Lammenkatu 18, 83500 OUTOKUMPU

Kuvaus

Koe on yksipäiväinen, klo 8-16

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta.


 

Yhteishaku

Jos päätät peruskoulun tai lukion, hae yhteishaussa 19.2.–12.3.2019 Opintopolku.fi -palvelussa.

Jatkuva haku

Jos sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella, on jatkuva haku sinun väyläsi > riveria.fi/jatkuvahaku.

Jatkuvassa haussa olevat perustutkinnot

Oppisopimus

Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuksella. > Oppisopimus

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

Katso myös

Hakeminen / ilmoittautuminen

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.