Mediapalvelujen toteuttaja, 3D-tuotanto

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Opiskelemaan > Perustutkinnot > Mediapalvelujen toteuttaja, 3D-tuotanto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, AV-viestinnän osaamisala
// 3D-tuotannon osaamispolku

Tulevaisuuden tekniikat haltuun!

3D-sovellusten ja 3D-tulostamisen osaaminen mahdollistaa esineiden suunnittelun, mallinnuksen ja tulostamisen sekä tilojen ja ympäristön suunnittelun ja visualisoinnin. Voit toteuttaa muotoilutuotteita ja tuotteiden osia mm. teollisuuteen, sisustukseen, tuotekehitykseen tai käsityö- ja korusuunnitteluun.

Kenelle?

3D-tuotantoja tehdään työryhmissä, joten sinulla täytyy olla hyvät sosiaaliset taidot. Ala edellyttää myös kolmiulotteista hahmotuskykyä, pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta.

Opintojen sisältö

 • 3D-sovellukset
 • 3D-mallintaminen ja tulostaminen
 • 3D-animointi
 • VR-toteutukset
 • muotoilun perusteet
 • animointi- ja tuotekehitysprojektit

AV-viestinnän opintoihin kuuluvat myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla tarjoamme mediatuotannon polkuja: 3D-tuotanto,Peliala, Teatteri- ja esitystekniikka, Äänituotanto sekä Video- ja radiotuotanto.

Huom! Polkuihin ei haeta suoraan, vaan hakukohteena on:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala.

Kaikilla poluilla saat vahvan mediaosaamisen juuri tämän osa-alueen sisällöistä. Media-alan työtehtävissä tarvitaan sekä ammatillisia moniosaajia että erityisosaajia. Opinnoissa otat haltuun myös perustiedot ja -taidot media-alalla toimimisesta, kuten sisällöntuotannosta, tekijänoikeuksista, valokuvauksesta, videosta ja yrittäjyydestä.

Media-ala ja kuvallinen ilmaisu

Pääsy- ja soveltuvuuskoe sisältää:

 • Haastattelu ja ennakkotehtävä 0-10 p.
 • Pääsykokeen yhteydessä sinun tulee laittaa audiovisuaalisen viestinnän polut (Video- ja radiotuotanto, 3D-tuotanto, Peliala, Esitys- ja teatteritekniikka, Äänituotanto) toiveittesi mukaiseen järjestykseen.
 • Kutsu ja tiedot ennakkotehtävästä lähetetään Opintopolkuun antamaasi osoitteeseen, joten jos osoitteesi vaihtuu hakuaikana, muista päivittää osoitetiedot järjestelmään.
 • Koe on yksipäiväinen, joten saat kutsun vain toiseen koepäivään.

Aika

2.5.2019 klo 08:00-3.5.2019 klo 16:00

Paikka

Riveria, Outokummun koulutusyksikkö, Lammenkatu 18, 83500 OUTOKUMPU

Kuvaus

Koe on yksipäiväinen, klo 8-16

Mihin työllistyn?

Mediapalvelujen toteuttajana 3D:n työpaikkasi on usein mainostoimisto, suunnittelutoimisto tai pelistudio. 3D-osaajia tarvitaan myös yrityksissä teollisuudessa, terveydenhuollossa ja ympäristörakentamisessa. Ala on kovassa kasvussa, joten uusia työtehtäviä syntyy jatkuvasti. Ammattinimikkeesi voi olla mm. 3D-suunnittelija, 3D-visualisoija, 3D-mallintaja, 3D-graafikko, muotoilija ja animaattori.

Media-alan koulutuksella on laajat työelämäverkostot ympäri Suomen ja sinulla on mahdollisuus saada alan osaamista myös kansainvälisissä vaihdoissa. Media-alalla toimivat soveltavat tietojaan ja taitojaan monipuolisesti alan erilaisissa työtehtävissä ja muuttuvissa työtilanteissa. Media-alalla toimivat ovat usein myös itsenäisiä yrittäjiä.

Opintojen kustannukset

Opetus on maksutonta. Tarjoamme opiskelijoille ilmaisen lounaan.


 

Yhteishaku

Jos päätät peruskoulun tai lukion, hae yhteishaussa 19.2.–12.3.2019 Opintopolku.fi -palvelussa.

Jatkuva haku

Jos sinulla on jo ammatti tai olet hakemassa yhteishaun ulkopuolella, on jatkuva haku sinun väyläsi > riveria.fi/jatkuvahaku.

Jatkuvassa haussa olevat perustutkinnot

Oppisopimus

Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuksella. > Oppisopimus

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä hakuneuvontaan: hakuneuvonta@riveria.fi ja 013 244 3000.

Katso myös

Hakeminen / ilmoittautuminen

 


 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja koulutuksesta? Kirjoita mahdollisimman tarkasti mitä lisätietoja haluat ja täytä yhteystietosi, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa p. 013 244 3000 (arkisin klo 9-14).

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta et vielä tiedä mihin, sinun kannattaa täyttää eri lomake > täällä.
 • Lähettämiäsi tietoja käytetään vain koulutuspalvelujen tarjoamiseen. Emme luovuta yhteystietoja kolmansille osapuolille, emmekä käytä tietojasi suoramarkkinointiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Riveriassa.