Oppisopimus

Suorita ammatillinen tutkinto tai hanki lisäkoulutusta työtä tehden!

Jaa
Etusivu / Opiskelemaan / Oppisopimus

Oppisopimus pähkinänkuoressa

Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta. Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta.  oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon.

Työnantajat voivat rekrytoida ja kouluttaa oppisopimuksen avulla.

Kuka voi kouluttautua oppisopimuksella?

Oppisopimus sopii kaikille 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Oppisopimuksella voi hankkia ensimmäisen tutkinnon tai vaikka syventää jo hankittua osaamista ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Ammattiopinnot on mahdollista viedä loppuun oppisopimuksella. Oppisopimus sopii myös lisäkoulutuksen hankkimiseen, sillä voit suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia.

Miten se toimii?

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Tutkinnon tai sen osan voi suorittaa useammassa yrityksessä. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu.

Oppisopimuskoulutus edellyttää sopivaa työ­paikkaa ja työnantajan sitoutumista koulutuk­seen. Oppisopimus solmitaan opiskelijan ja työnantajan välille. Työaikasi opintoja tukevissa työtehtävissä tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa.

Hakeutuminen

Kun olet löytänyt sopivan työpaikan, jossa voit suorittaa oppisopimuskoulutuksen, ole yhteydessä koulutussuunnittelijaan. Hakeudu oppisopimukseen koulutuskalenterin kautta.

Kysyttävää oppisopimuksesta?

Ota yhteyttä: oppisopimus@riveria.fi

Työpaikkaohjaajakoulutus