Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala - Aikuinen, Maahan muuttanut, Oppisopimus, Kansainvälisyys, Joensuu, Kitee, Nurmes, Opiskelijatarina

Myanmarilaisilla oppisopimusopiskelijoilla on innostusta ja halu oppia uutta

Elokuun alussa Pohjois-Karjalaan saapui kymmenen myanmarilaisen puhtauspalvelualan opiskelijan ryhmä. Opiskelijat aloittavat työskentelemään oppisopimuksella Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy Polkan eri toimipisteissä Joensuussa, Liperissä ja Nurmeksessa. Työtehtäviin kuuluu sairaalan ja terveyskeskusten tilojen siivoamista.

Riverian lehtori Eija Maaranen ja lehtori Martina Bamberg ovat opettaneet myanmarilaisille puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammatillisia sisältöjä syksystä 2022 alkaen verkon välityksellä ja opiskelijat ovat saaneet runsaasti suomen kielen opetusta ennen saapumistaan Suomeen.

– Koulutus on toteutettu yhteistyössä Shin Rai International Vocational Instituten (SRIVI) kanssa. Kaikkiaan koulutuksessa on ollut mukana noin 100 myanmarilaista puhtauspalvelualan opiskelijaa, joista suurin osa on saapunut Suomeen jo aikaisemmin, kertoo Riverian lehtori Eija Maaranen.

Opiskelijat suorittavat Riveriassa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon oppisopimuksella. Aluksi he perehtyvät työn käytänteisiin Kiteen Koivikolla ja syyskuun alussa he aloittavat puhtausalan työtehtävissä Polkassa eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

– Kaikki on täällä erittäin hiljaista ja puhdasta. Anu-opettaja tapasi meidät lentokentällä, toi meille välipaloja ja toivotti meidät tervetulleiksi, Han Thit Lin kertoo saapumisestaan Suomeen.

– Joensuu on erittäin mukava kaupunki. Haluan kovasti tehdä työtä ja asua Suomessa, jatkaa Aung Phyo Than innostuneena.

Kansainvälisten opiskelijoiden kanssa työskentely on antoisaa myös opettajille.

– Opiskelijat ovat motivoituneita, osaavia ja heillä on halu oppia koko ajan uutta. Heitä on todella helppo ohjata. He tuottavat iloa työpaikoille ja meille opettajille myös, sanoo lehtori Eija Maaranen.

Jaa somessa: