Maatalousala - Työelämäyhteistyö, Tiedotteet

Maatalouslomittajien osaamista näkyviin Kiteellä

Pohjois-Karjalan lomituspalvelut, Koivikon Kartano Oy, Piiroomäen maatila, Riveria ja muut yhteistyökumppanit järjestivät 5.9. lomittajakilpailun Kiteellä.

– Kaikki lähti siitä, kun Pohjois-Karjalan lomituspalvelut otti keväällä yhteyttä lomittajakilpailujen merkeissä. Tarkoituksena oli saada aikaan hyvä tapahtuma sekä näkyvyyttä maatalousalalle ja ruoantuotannolle. Toki alan ihmisinä innostuimme lähtemään mukaan, kertoo Riverian maatalousalan opettaja, kilpailun johtaja Sanna Räisänen.

Tapahtuman järjestelyissä olivat mukana Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen ja Riverian lisäksi Piiroomäen maatilan Sari Rouvinen ym. toimijoita.

Tapahtuma alkoi aikaisin aamusta klo 5:30 aamulypsyllä Piiroomäen maatilalla. Sen jälkeen oli pienkuormaajaan liittyvä käyttötehtävä sekä eläintenkäsittelyyn liittyvä suoritus.

Mies vasikan kanssa ja toinen mies pienkuormaajan kanssa.

– Päivä jatkui Koivikon Kartanolla automaattilypsy- ja traktoritehtävillä sekä tietovisalla. Nämä olivat yleisölle suunnattuja ja porukkaa riitti, kertoo Sanna.

Huomenta Suomi: Maatalouslomittajat kilpasilla – aamulypsy yhtenä lajina – katso MTV Katsomossa

Kilpailun voitti Laura Pirhonen Tohmajärveltä (kuvassa alla vasemmalla).

Nainen tuotteiden kanssa ja miehet traktorin kanssa.

Sanna Räisänen toimi kilpailussa päätuomarina. Muina tuomareina Riveriasta toimivat Susanna Jaatinen, Sari Kolehmainen, Rauno Forsberg ja Aleksi Matikainen.

Tapahtuma onnistui todella hyvin. Jatkossakin haluamme vastaavaa tapahtumaa järjestää jopa valtakunnallisena.

Sanna Räisänen, Riveria

Jaa somessa: