Liiketoiminta-ala - Oppisopimus, Ammattitutkinto, Opiskelijatarina, Aikuinen

Liiketoiminnan ja markkinoinnin osaajaksi oppisopimuksella

– Oppisopimuskoulutus on aina sopinut minulle parhaiten, koska saan tehdä samalla töitä. Pääsen tutustumaan talon tapoihin ja oppimaan sitä kautta käytännön taitoja, kertoo Jenni Pesu.

Jenni on opiskellut aiemmin oppisopimuksella tarjoilija/vastaanottovirkailijaksi 2010 ja lähihoitajaksi 2014. Terveydellisistä syistä Jenni joutui miettimään, mitä jatkossa ja hänelle suositeltiin alan vaihtoa.

– Liiketoiminnan ammattitutkinto vaikutti mielenkiintoiselta ja minulle sopivalta, joten lähdin opiskelemaan oppisopimuksella Parppeinpirtille, kertoo Jenni.

Opintojen alkupuolella oli lähiopiskelupäiviä mutta koronan myötä lähiopinnot vaihtuivat etäopintoihin.

– Etäopiskelu on sopinut minulle hyvin, koska Ilomantsista on matkaa Joensuuhun. Opettaja oli aina hyvin tavoitettavissa, joten tukea sai tarvittaessa opintoihin, toteaa Jenni.

Jenni työskentelee tällä hetkellä Parppeinpirtillä monipuolisissa markkinointitehtävissä.

– Työtehtäviini kuuluu mm. asiakaskontaktit, tilaisuuksien suunnittelu, valokuvaus ja yritysten somekanavien päivittäminen ja ylläpito. Lisäksi tuotan sisältöä viiden ilomantsilaisen yrityksen verkkoportaaliin, kertoo Jenni.

Jennin terveiset alasta kiinnostuneille

– Voin suositella oppisopimuskoulutusta mutta omatoimisuutta toki vaaditaan. Mielestäni tämä koulutus oli antoisa ja sain tukea Riverian puolelta hyvin. Jatko-opintoja ajatellen lähiesimiestyön ammattitutkinto voisi olla mahdollinen, kun ajankohta on siihen sopiva, kertoo Jenni.

Parppeinpirtti tarjoaa työssäoppimisen mahdollisuuksia

Marjo Niiranen toimii yrittäjänä Ilomantsissa perinteikkäässä Ravintola Parppeinpirtissä. Yrityksen toimintaa halutaan jatkuvasti kehittää ja siihen tarvitaan monipuolista osaamista.

– Olemme voineet tarjota Riverian opiskelijoille työssä oppimisen mahdollisuuksia eri aloilta. Esimerkiksi tarjoilija, kokki, myynti ja markkinointi sekä matkailu. Yhteistyö Riverian kanssa on sujunut hyvin, kertoo Marjo.

Marjo suoritti yrittäjän ammattitutkinnon oppisopimuksella Riveriassa 2016. Omistajanvaihdos Parppinpirttiin tehtiin 1.5.2016.

– Viitisen vuotta olen toiminut tässä yrittäjänä, kertoo Marjo.

– Verkostoituminen on ollut yksi juttu, johon olen päässyt mukaan Riverian kautta, toteaa Marjo (kuvassa oikealla).

Jaa somessa: