Opiskelijatarina, Oppisopimus

Lähellä ihmistä, lähellä sydäntä – oppisopimuksella vammaisalalle

– Olen tällä hetkellä tosi tyytyväinen omaan työhöni lähihoitajana Honkalampi-säätiön Kanervapihassa, toteaa silminnähden hyväntuulinen Tero Jurvanen.

Tero valmistui keväällä 2023 oppisopimuksella lähihoitajaksi vammaistyön osaamisalalta. Sitä ennen hän oli toiminut muun muassa peltiseppänä. Tero on valmistunut Riveriasta (silloinen Pohjois-Karjalan ammattikoulu) koneistajaksi vuonna 2005.

– Viimeksi työskentelin kolmivuorotyössä Karelia-Ikkunoilla noin kolme vuotta.

Hyvä työporukka ja varma työpaikka

– Minulla oli halu päästä enemmän tekemisiin ihmisten kanssa, ja aloitin ensin opinnot vammaisalan ammattitutkinnossa, kertoo Tero.

Opintojen aikana Tero aloitti työelämässä oppimisen jakson Honkalampi-säätiön Kanervapihassa.

– Tykästyin kovasti työhön, ja aloimme miettiä esimieheni Päivi Kinnusen kanssa lähihoitajan oppisopimuskoulutusta. Homma onnistui Riverian kanssa, Tero muistelee.

Niinpä opinnot vaihtuivat oppisopimuksen myötä sosiaali- ja terveysalan perustutkinto-opintoihin ja vammaistyön osaamisalaan.

– Olin saanut tuntumaa vammaistyöhön jo aiemmin tekemällä asumisen avustajan tehtäviä, ja se innosti lähtemään lähihoitajan opintoihin, toteaa Tero.

– Kanervapihassa tuemme asukkaiden elämää ja teemme retkiä sekä muuta viriketoimintaa. Olen tykännyt työstäni erittäin paljon, kertoo Tero.

Terolle tuli jo opintojen aikana selväksi, että hän sopi hyvin työporukkaan ja luvassa oli varma työpaikka.

Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuuteen Tero suhtautuu uteliaasti. Miksei opintoja voisi jatkaa vielä pidemmällekin.

– Ehkäpä jossain vaiheessa voisi tulla kyseeseen sairaanhoitajan koulutus. Katsellaan, Tero sanoo hymyillen.

Tero Jurvanen, sosiaali- ja terveysala
Tero Jurvanen oli esittelemässä Riverian sosiaali- ja terveysalan TE-päivässä Honkalampi-säätiötä ja oppisopimuskoulutusta.

Jaa somessa: