Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiili- ja muotiala

Tekstiilihuoltaja

Tekstiilihuoltajan työ mm. pesulassa tai pukuvuokraamossa on monipuolista ja tarkkuutta vaativaa asiantuntijatyötä, johon tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

11.05.2023 - 01.12.2023

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

11.01.2024

Opintojen kesto:

2-3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Opetusta ja ohjausta on arkisin pääsääntöisesti klo 8 ja 16 välillä. Aikataulut vaihtelevat tutkinnon osittain. Työpaikalla tapahtuva oppiminen klo 7 - 17 välillä työpaikan ja työvuorojen mukaan.

Koulutuksen sisältö

Tekstiilihuoltaja tuntee tekstiilimateriaalit ja niiden pesu- ja huolto-ominaisuudet, tietää tekstiilien ja vaatteiden rakenteista ja osaa korjata ja huoltaa niitä sekä osaa työskennellä huolto- ja pesuprosesseissa. Tekstiilihuoltaja työskentelee esimerkiksi pesulassa tai vastaavassa työympäristössä.

Työtehtäviä ovat tekstiilien vastaanotto, lajittelu ja pesuprosessi sekä jälkikäsittely.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus sopii kaikille tekstiilialan huoltotehtävistä kiinnostuneille.

Opiskelijavalinta

Valintahaastatteluja järjestetään jatkuvan haun aikataulun mukaisesti 7.8.2023 lähtien.

Perustiedot

B1.1 toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Työ on seisomatyötä ja fyysisesti rasittavaa. Rajoitteina voivat olla tuki- ja liikuntaelinsairaudet, allergiat ja astma. Työssä tarvitaan värien erottelukykyä.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista ja viranomaismaksuista.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi pesulat, pukuvuokraamot ja vaatelainaamot.

Tulosta