Liiketoiminnan perustutkinto | Liiketoiminta-ala

Taloushallinnon osaaja

Taloushallinnon osaaja tekee erilaisten organisaatioiden kirjanpitoja, hoitaa laskutusta ja reskontraa sekä osallistuu tilinpäätöksen tekemiseen. Hän voi myös laskea organisaation palkkoja.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Tutkinnon osat

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

90 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

3 - 18 kuukautta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähipäivät 1. tutkinnon osassa ovat 14.8., 18.8., 22.8., 29.8., 5.9., 15.9., 19.9., 29.9., 6.10., 13.10., 24.10., 31.10., 10.11., 17.11.

Koulutuksen sisältö

Taloushallinnon osaaja tekee erilaisten organisaatioiden kirjanpitoja, hoitaa laskutusta ja reskontraa sekä osallistuu tilinpäätöksen tekemiseen. Hän voi myös laskea organisaation palkkoja. Opintojen aikana hänelle tutuksi tulee Netvisor-ohjelman sekä excelin käyttö.

Koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia liiketoiminnan perustutkinnosta
- Kirjanpito 30 osp
- Laskutus ja reskontra 15 osp
- Tilinpäätöskirjaukset 15 osp
- Palkanlaskenta 30 osp

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus soveltuu aiemman tutkinnon suorittaneille, myös merkonomeille, taloushallinnosta kiinnostuneille henkilöille, jotka jo toimivat alalla tai ovat hakeutumassa alalle.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella. Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Koulutus on maksuton. Oma tietokone nettiyhteydellä on välttämätön.

Opintojen jälkeen

Taloushallinnon osaaja työskentelee tilitoimistoissa, isännöintitoimistoissa, kuntien palveluksessa tai erilaisissa yrityksissä/yhdistyksissä.

Koulutus on työelämäpainotteinen monimuotototeutus, jossa oppimisesta suurin osa tapahtuu työelämässä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutuksen alkaessa hakijan tulee hankkia itse soveltuva työssäoppimis- tai oppisopimuspaikka. 

Tulosta