Suurtalouskokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Suurtalouskokki

Suurtalouskokkina työskentelet ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Osaat valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita sekä laitteita.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Suurtalouskokkina työskentelet suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Valmistat erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti sekä tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos työskentelet ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä. Sinulla on alan perustutkinto tai työkokemusta suurkeittiöistä.

Keittiön kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös joustavuutta ja yhteistyökykyä.

Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Suurtalouskokin työpaikkoja ovat henkilöstöravintolat, sairaalat, palvelukeskukset, hoivakodit ja valmistuskeittiöt.

Tulosta