Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Suurtalouskokki

Suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Hän osaa valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita sekä laitteita.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

non stop

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Suurtalouskokki työskentelee suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Hän valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti sekä tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita.

Tutkinnon perusteet

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä. Hakijalla tulee olla alan perustutkinto tai työkokemusta suurkeittiöistä.

Keittiön kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös joustavuutta ja yhteistyökykyä.

Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun  mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.

Perustiedot

B1.1 Toimiva peruskielitaito

Ammatillinen perustutkinto

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan haastattelun sekä tarvittaessa kielitestin perusteella.

Haastattelusta hakija voi saada maksimissaan 60 pistettä. Hakija voidaan jättää valitsematta, jos koulutuksen järjestäjä arvioi, ettei hakijalla ole valmiutta tutkinnon suorittamiseen.Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakijan kielellisiä edellytyksiä tavoitetutkinnon suorittamiseksi voidaan arvioida kielitestillä, joka sisältää haastattelun.

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opintojen jälkeen

Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja ovat henkilöstöravintolat, sairaalat, palvelukeskukset, hoivakodit ja valmistuskeittiöt.

Tulosta