Puuteollisuuden perustutkinto | Talonrakennus-, puu- ja pintakäsittelyala

Sahaprosessinhoitaja

Sahateollisuus työllistää nyt ja tulevaisuudessa! Sahaprosessinhoitaja toimii sahateollisuuden erilaisissa valmistus- tai jalostusprosessin tehtävissä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

05.08.2024

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Monimuoto-opiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Erikseen sovittavina ajankohtina. Pääpaino on työssäoppimisessa työpaikoilla.

Koulutuksen sisältö

Sahaprosessinhoitajana työskentelet tuotantolinjan käyttö- ja valvontatehtävissä. Suoritat kunnonvalvontaa ja varmistat prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvität mahdolliset häiriötilanteet.

Koulutuksen aikana saat hyvän kokonaisnäkemyksen sahatavaran tuotantoprosessista, jatkojalostuksesta ja tuotteiden laadusta sekä osaat ottaa huomioon puun työstössä puun rakenteen, ominaisuudet ja viat.

Suoritat opinnot työvaltaisesti alan yrityksissä. Voit suorittaa, joko tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet. Oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille tietokone annetaan omaksi henkilökohtaiseen käyttöön opintojen alussa.

Opiskelijavalinta

Olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän tai vastaavat tiedot. Olet valmis tekemään vuorotyötä sekä sinulla on hyvä fyysinen kunto.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 toimivaa peruskielitaitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Puupölyallergia ja astma rajoittavat työskentelyä alalla.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelu järjestetään 27. - 28.5.2024 oppilaitoksessa. Saat haastattelukutsun sähköpostitse.
Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun. Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi siis jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Sahaprosessinhoitajana työskentelet sahateollisuuden valmistus- tai jalostusprosessin tehtävissä.

Tulosta